intervencio paradoxal

Páginas: 4 (968 palabras) Publicado: 22 de marzo de 2014

1. INTERVENCIO PARADOXAL


1.1 Introducció

Els principis teòrics es basen originalment en les tècniques de la Teràpia Breu del psiquiatre Milton H. Erickson i la logoteràpia de Victor Frankl(1936 - 1946)

La intenció paradoxal és un dels mètodes més ràpids, més poderosos i menys compresos per canviar la conducta. Mitjançant una sèrie d'instruccions que anomenem "paradoxals" s'hanaconseguit èxits significatius en trastorns concrets com poden ser la dificultat per dormir, el mossegar-se les ungles i el tartamudeig (disfèmia) entre d'altres.

La denominació de "paradoxal" delatal'autèntica naturalesa del sistema, es tracta de demanar al pacient que faci precisament el que és objecte de malestar psicològic. Si una persona no pot dormir li demanarem que deixi de fer-ho durantun temps o unes hores determinades. Si un nen es mossega les ungles li exigirem que ho faci durant més temps o durant intervals més llargs. Si un jove tartamudeja i això li crea gran ansietat,l'obligarem a que tartamudegi amb més freqüència i durant més temps de forma voluntària.

Són procediments construïts per sorprendre. Són contraris a les expectatives dels pacients sobre la seva visió de lanaturalesa de la funció de la teràpia.
La tècnica sembla d'entrada irresponsable i contrària al sentit comú. No s'entén com potenciant el que s'intenta erradicar es va a solucionar el problema.Aquesta és la gran paradoxa de la tècnica.
Aquestes tècniques es solen utilitzar puntualment en casos concrets i especialment quan altres recursos més habituals no han funcionat.


1.2. Com funciona?L'eficàcia de la Intervenció Paradoxal es basa en el principi fonamental en que els pacients intenti dur a terme la conducta que esta evitant . D'aquesta manera , el procés circular, que es manté asi mateix, es trenca, ja que el intentar realitzar la conducta no desitjada és incompatible amb l'ansietat anticipatòria i, per tant, la neutralització.

Exemple 1: una persona que pateix...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Intervencio
  • intervenció
  • Apuntos Intervenció
  • Intervencio orientativa
  • Intervenció (Uoc)
  • Intervenci N
  • Intervenci N
  • Espacios De Intervencio

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS