intocable

Páginas: 5 (1043 palabras) Publicado: 17 de noviembre de 2014
Treball Pel·lícula INTOCABLE
1) Explica i valora l’autonomia d’en Phillipe en els binomis autonomia/ autodeterminació i autonomia/independència.
Autonomia/autodeterminació: En Phillipe és tetraplègic i no pot dur una vida normal i corrent com tothom. No té autonomia, ja que el fet de ser tetraplègic complica molt que pugui dur a terme accions que sense ajuda no podria com per exemple no potdur a terme ninguna de les necessitats bàsiques sense ajuda. Té autodeterminació però no li serveix de res sense l’ajuda dels seus assistents, no te suficient veu.
Autonomia/independència: Aquests dos binomis van lligats, sense autonomia no pots ser independent, i malauradament, en Phillipe a partir del dia que va tenir l’accident va deixar de ser independent ja que no sent res del seu coll abaix. És molt difícil poder ser independent sense poder valer-te per tu mateix.
2) Quin grau de dependència presenta en Phillipe segons la llei de Dependència espanyola? A quins recursos tindria accés segons aquesta llei?
En Phillipe pateix un grua de dependència 3, és a dir el més greu. Les persones que estan en aquest grau són persones que necessiten ajuda diverses vegades al dia i que per causade la seva falta d’autonomia, necessiten la presència indispensable i continua d’una altre persona, per tal així d’ajudar-les en el seu dia a dia i a que puguin complir les seves necessitats bàsiques, mínim.
3) Valora quina qualitat de vida té en Phillipe segons els indicadors de qualitat (pàgina 13).
La qualitat de vida d’en Phillipe segons els indicadors de qualitat són que manté un benestarmaterial bo, és a dir, manté una bona economia per sort i un bon habitatge acomodat per les seves necessitats i la seva ocupació seria complir tots els hobbys que li interessen.
En quan a les relacions interpersonals són bones, ja que és una persona que pot interaccionar amb altres persones fàcilment, pot mantenir relacions amb qui vulguis i rep el suport de moltes persones que estàn al seu costatdurant el dia a dia.
En relació al benestar emocional, podem veure-hi l’absència d’estrès en molts moments però donada la seva malaltia en alguns moments si que es veu immers en l’estrès. Malauradament no defensa gaire el seu autoconcepte i en alguns moments pot sentir-se satisfet (en la majoria).
Un altre benestar important és el físic, el qual és una mica complicat que aquest benestar estiguipresent en la seva vida. Va bé de salut, dintre del que cap no pot queixar-se ja que les seves extremitats estan bé. Les AVD estan una mica alterades ja que no pot fer res sol, és a dir, les seves necessitats no les pot dur a terme si no ho fa amb una persona que l’ajudi contínuament. L’Atenció Sanitària que li es proporcionada és bona, té el seu ajudant i apart hi ha una dona encarregada de lasalut d’en Phillipe. En termes d’oci, en Phillipe por dir que és ric en moltes cultures, ja que li agrada molt l’art i és fan de la música clàssica però gràcies al Driss coneix noves musiques i a la vegada en Driss també aprèn diferents musiques i d’altres cultures.
L’autodeterminació és molt complicada arribant el punt de que només pot prendre eleccions per ell mateix, i depenent de quinaelecció, ja que no deu ser fàcil prendre qualsevol elecció donada la seva situació.
4) Quin tipus de suports, personals, tècnics, etc. utilitza en Phillipe? Quina és la intensitat d’aquests suports? Justifica la resposta.
Com a suports personals, en Phillip rep l’ajuda d’en Driss, un assistent personal que l’ajuda en totes les seves AVD del dia a dia com ja és menjar, tenir cura de la seva higiene. Acasa també té encarregats que l’ajuden, com una espècies de criats que fan que la seva vida sigui una mica més còmode. Així com persones que l’ajuden a portar algun tipus de negoci.
En suports tècnics té tots els objectes necessaris com perquè una persona paralítica pugui viure normal i corrent, ja siguin rampes per poder pujar escales o banys acomodats a les seves necessitats.
La intensitat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • intocables
  • Intocable
  • El Intocable
  • INTOCABLES
  • Intocable
  • Intocable
  • Intocable
  • intocable

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS