Introducció a La Empresa

Páginas: 13 (3132 palabras) Publicado: 24 de octubre de 2011
1. Ideateca és una empresa basca que en l'últim any ha tingut un gran èxit en el sector dels videojocs per a dispositius mòbils. Podeu trobar informació sobre l'empresa a la seva pàgina web i en diferents notícies que han aparegut en els mitjans sobre ella. Sobre la base d'aquesta informació i aquella altra que hagis pogut trobar, explica com crea valor Ideateca i quin és el seu model de negoci.Ideataca es una empresa que es va néixer amb la finalitat de crear videojocs i aplicacions per a mòbils especialment per a dispositius iOS, com diu el seu creador Eneko Knörr, al principi es van especialitzar en aquesta marca perquè van ser els referents dins aquest camp però amb el temps ja han ampliat el seu àmbit a altres dispositius i sistemes operatius com android i continuen creixenttreballant en el que creuen que serà el format del futur HTLM5.
Es una empresa de I+D que ha sabut desenvolupar en el mercat tecnològic fent un pla de mercat on ha trobat el seu nicho en el mercat de les aplicacions dels dispositius iOS seu model a seguir va ser el de I+D de l'economia industrial ja que, com molt be explica en la seva web es van encarregar d'analitzar el mercat del moment on la marcaapple va ser la pionera en crear aquesta infraestructura que actualment es coneguda com el i-appz

2. Eneko Knörr, conegut emprenedor d'Internet, va crear Ideateca després de vendre de forma reeixida Hostalia.

a) Quins avantatges té el fet que coincideixin o es concentrin en la mateixa persona la propietat i la gestió de l'empresa? Què fets poden motivar que se separi la propietat de lagestió?

Les principals avantatges es que no hi hagin conflictes d'interessos i per tant aixi es pot actuar d'una manera més directa i correcta, es a dir, l'empresari sempre mirarà pel be de la seva empresa ja que es el seu negoci i per tant hi ha en joc el seu poder adquisitiu i això influirà en la seva pressa de decisions que no vol dir que sempre siguin les més adequades.

Els fets que podenmotivar que se separi la propietat de la gestió poden ser si es vol maximitzar el benefici, així l'empresa actua com si es tracta d'un ens individual i te tota llibertat per prendre decisions dins del marc on treballa, un altre fet podria ser si hi hagués una cert desencert en l'hora de prendre decisions i això esdevingués entre una separació en la presa de decisions i el propietari ara que, sila empresa es fa més gran, com diu John Kenneth Galbraith es inevitable arribar en aquest escissió ja que es necessita més gent per tirar endavant la empresa i no ho pot continuar fent una sola persona en aquest cas l'empresari

b) Classifica a Ideateca segons la seva estructura de propietat, tamany, naturalesa de la seva activitat econòmica, sector d'activitat, àmbit d'actuació icaracterístiques socioeconòmiques. Justifica la teva resposta quan ho vegis necessari.

Ideataca es considera una empresa privada ja que el capital l'aporta el seu fundador en aquest cas Eneko Knörr, en l'hora de parlar de tamany si mirem pel nombre de persones que treballen parlaríem de una empresa petita ja que compta amb 15 treballadors i no superen els 49, la naturalesa de la seva activitat econòmica seriauna empresa de servei ja que... i en uns moments donats donen consell a altres emprenedors i es reparteixen els beneficis per tan seria una empresa comercial. Estaria dins el sector terciari ja que no enquadren en els altres sectors i de àmbit multinacional. En les característiques socioeconòmiques estaria dins la empresa artesanal ja que son pocs treballadors i l'empresa es dirigida per una solaempresa ara bé gràcies a Internet té un àmbit de actuació internacional.

3.- Ideateca té una forma molt particular de funcionament. Raona si són veritables o falses aquestes afirmacions:

a)Ideateca és un sistema tancat, ja que la seva activitat és tan innovadora que no té sentit interactuar amb l'entorn.

Falsa, totalment contrari si es quedes en un sistema tancat i no interactues en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Introducció a La Empresa
  • Introducció a la empresa
  • RESUM INTRODUCCIO EMPRESA
  • introduccio
  • Introducci
  • introduccio
  • C digo de tica y Breve Introducci n de la Empresa Telmex
  • INTRODUCCIO

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS