Irrupción matrimonio homosexual

Páginas: 3 (566 palabras) Publicado: 22 de febrero de 2012
RESUM-COMENTÀRI DEL DOCUMENT

Víctor Álvarez Rodríguez
2n ISO

Som famílies com les altres

Aquest capítol ens parla per començar, del reconeixement jurídic del matrimoni de parelleshomosexuals, que l'any 2005 va esdevenir una realitat que empara a totes aquelles persones del mateix sexe que volen formar una familia entre elles. A més a més, també afegeix la llei que permet lessolicituds d'adopció d'infants per part d'aquestes parelles.

Dit això, es comenten les diverses dificultats que existeixen pel col·lectiu homosexual alhora de poder engendrar un fill, com per exemple lesllistes infinites de la sanitat pública a l'espera de que una dona pugui ser inseminada artificialment, i la impossibilitat per als homes de fer-ho biològicament parlant, tret que trovin un ventre delloguer, el qual no es sempre legal.

Aquestes dues lleis que permeten la ''lliure formació de famílies'', han sigut un gran avenç, ja que ara aquestes unions estàn reconegudes i gràcies a això,cada dia més i més acceptades socialment.
A partir d'aquí s'han anat posant en marxa diferents programes i plans amb pretensions de normalitzar l'homosexualitat en tots els àmbits possibles (laboral,legislatiu, jurídic, educatiu, cultural, etc.)

Els gais i lesbianes sempre han existit, però si mirem enrrera, abans aquest tipos de relacions es manteníen en la clandestinitat, ja que a part de noser ben vistes (susceptibles de rebuig), podíen posar en perill inclús la tinença o custódia dels fills.
Ara, l'acceptació social integra a aquestes persones i les fa reals, els hi dona veu i vot, ies per això que hi ha molts activistes lluitant per la seva causa, encara que també els qui volen viure la seva privacitat sexual.

Aquesta mateixa acceptació però, comença amb la família, que sotael meu punt de vista és el víncle amb la societat. És en el nucli familiar on de vegades es poden crear situacions decebedores en les quals són els infants els qui surten perjudicats pel rebuig als...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Matrimonio entre homosexuales
  • matrimonio homosexual
  • Matrimonio Homosexual
  • matrimonio homosexual
  • matrimonio homosexual
  • matrimonio homosexual
  • Matrimonio homosexual
  • el matrimonio homosexual

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS