Jfdfhjdfdhfsd

Páginas: 10 (2333 palabras) Publicado: 8 de noviembre de 2012
curs 2009-2010

avaluació diagnòstica educació secundària obligatòria
competència comunicativa: llengua catalana
Nom i cognoms Grup

INSTRUCCIONS

Abans de començar la prova, has d’omplir la portada amb les teves dades personals. Llegeix atentament cada pregunta abans de contestar-la. Respon cada pregunta tan bé com puguis i en l’espai corresponent. A continuació passa a la preguntasegüent. Si t’equivoques, ratlla la resposta equivocada i marca clarament la nova resposta. Quan acabis cada pàgina, passa a la següent fins que arribis al final.

activitat 1

Llegeix aquest text amb atenció.

Després d’una dutxa ben freda, vaig pensar que enviaria un e-mail al Joan-Marc. Però abans que no em posés a escriure, em va sorprendre l’entrada d’un missatge d’algú que no coneixia. Enfer clic a sobre em va aparèixer el següent:
De: Quart Data: dimarts, 9 de juliol, 16.57 Per a: genisgracia@hotmail.com Assumpte: cita a la plaça Hola, Genís, Recordes la nostra conversa a la sortida de l’institut? Tinc excel·lents notícies per donar-te: l’Alícia et vol conèixer. Li he parlat de tu i m’ha dit que estaria disposada a admetre’t al nostre petit grup si demostres que ets“especial”. Si tot va bé, amb la teva incorporació serem cinc: l’Alícia, el Lucien (un canadenc), la Raquel “Rissos”, el Quart (que sóc jo) i potser tu. T’esperem demà a les nou del vespre a la plaça Sant Felip Neri, a prop de la catedral. Molta sort! PD: El meu canvi de nom respon a dos motius: vaig ser el quart a arribar al grup, però també és en honor de Pere Quart, el meu poeta favorit.

Vaig quedarbocabadat, confós i, fins a cert punt, indignat. Allò em superava. Quan aquell paio em va demanar l’adreça electrònica, no sospitava que rebria un missatge així. Em venien un munt de preguntes: Què li feia pensar que jo acudiria a la cita? Qui eren ells per acceptar-me o refusar-me? Quina mena de grup era, aquell?
Font: Francesc Miralles. Un haiku per a l’Alícia. Barcelona: Cruïlla, 2002 (textadaptat)

Marca amb una X la resposta correcta.

1

A quina persona s’envia el missatge? a. Al noi que narra els fets. b. Al Joan-Marc, amic d’en Genís. c. A l’Alícia, que vol conèixer en Genís. d. Al Quart.
2
0-1

activitat 1

2

Les persones que formen el grup d’amics són: a. El Quart, l’Alícia, en Genís, la Raquel. b. El Quart, la Raquel, el Lucien, l’Alícia i una altra persona. c.L’Alícia, la Raquel, el Quart i el Lucien. d. Un canadenc, l’Alícia, el Quart i en Genís. Què vol dir «si demostres que ets “especial”»? a. Que té qualitats personals que s’avindran amb les del grup. b. Que accepta les regles del grup sense protestar. c. Que ha de ser especialista en alguna cosa. d. Que tractarà el grup d’una manera especial. Digues si és vertadera (V) o falsa (F) cada unad’aquestes frases: V a. En la narració dels fets apareix el nom d’un novel·lista. b. El Quart llegeix poesia. c. En Genís i en Quart estudien en un institut diferent. d. Un dels nois del grup és d’un altre país. Què significa en el text que «Vaig quedar bocabadat»? a. El missatge em va fer obrir la boca. b. Vaig quedar amb la boca mig oberta. c. El que vaig llegir em va alegrar. d. El missatge em vasorprendre. En rebre el missatge, les preguntes que es fa en Genís mostren que és: a. Desconfiat. b. Alegre. c. Ingenu. d. Tranquil. La paraula paio és usada especialment en el llenguatge o registre: a. Acadèmic. b. Col·loquial. c. Estàndard. d. Culte.
0-1 0-1 0-1 0-4 0-1 0-1

3

4

F

5

6

7

3

activitat 1

8

El text llegit és: a. Un missatge de correu electrònic que inclou unanarració. b. Un conte sense un final clar. c. Una narració en la qual s’inclou un correu electrònic. d. Un missatge de correu electrònic escrit per un noi del grup. Quin dels verbs següents és el contrari de refusar? a. Apartar. b. Menysprear. c. Acceptar. d. Apropar. Què vol dir la sigla PD? a. Per després. b. Per dimarts. c. Postdedicació. d. Postdata.
0-1 0-1 0-1

9

10

4...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS