Joc Brut

Páginas: 5 (1075 palabras) Publicado: 30 de septiembre de 2015




FITXA TÈCNICA:
TÍTOL: Joc brut
AUTOR: Manuel de pedrolo
EDITORIAL: Educalua
LLOC D’EDICIÓ: Barcelona
ANY: 1965





























PREGUNTES:
CAPITOL 1: EL PROJECTE
1 digues tresadjectius que caracteritzin la relacio entre la juna i en xavier?
Interessada, falsa, bruta, manipuladora
2 assenyala en un plànol de barcelona per quins espais es mouen?
L’acció es desenvolupa a Barcelona el 1965, i passa al bar, l’autobús, al parc..., es a dir, a llocs visitats pels dos protagonistes
3 fes el camp semantinc de tres eròtics que apareixin al capitol 1.
Les sines, les cuixes(descobertes), els llavis (tendres i humits)
4. Analitza els motius de la Juna per instigar en Xavier a cometre un assassinat.
Perquè volia l’herencia del seu oncle, que eren molts diners.


CAPITOL 2: ELS FETS
5. Digues quina es l’obsessió principal del personatge masculí. Defineix-la amb una paraula. Busca-li sinònims.
Obsessió de la juna
Sinònims: fascinat , embobat, enamorat… d’ella
6. ¿Quins són elspersonatges secundaris que apareixen en aquet capítol? ¿Quina relació tenen amb els principals?
Enric Virós: és l’Oncle de la Juna
Mare Xavier:es la mare del Xavier
Caterina Freixa:es la tieta de la Juna

7. ¿Quina és la noticia que apareix als diaris del vespre? Mira’n els elements que pugin ser significatius per al desenvolupament de l’obra.
Que l'Enric Virós es suïcida a casa seva.
Tot i queel mata en Xavier, ho fa tal i com li va dir la Juna i ningú se n’assabenta de res (de moment). No tenen cap prova per acusar fins més endavant.

8.¿Quins són els passos previs del protagonista abans de matar la seva víctima? Analitza’ls amb detall i observa a quines sensacions s’associen.
El Xavier abans de matar l’Enric s’estudia tota la casa de l’oncle, ell segueix els passos que li marca laJuna, però en algun moment li passa pel cap de no fer-ho finalment dispara i per no en recordar-se’n tan fa uns glops de conyac ho neteja tot i ho deixa com una patena, després marxa sense saber ben be el que li passa.

9. Fes un petit comentari de la primera página del capítol, des de <> fins <>, per veure a quinafeina es dedica en Xavier, i quin és el tema o els temes d’aquest fragment.
Es dedica a vendre prunes i altres fruites confitades, tot i que la feina el distreu una mica, les seves preguntes no les fa amb entusiasme, a causa de que sol pensa en la Juna.


CAPÍTOL 3: LA RECERCA
10. En aquest capítol, en Xavier, descobreix que ha estat enganyat per la Juna. Enumera almenys cinc dels passos perdescubrir què ha passat.
Com que la Juna no apareix la truca a casa,però com que ningú no respon veu alguna cosa que no li quadra i se n’entera de coses de l’oncle de la Juna , i més coses que li explica l’administrador, també descobreix que té una relació amb en Pol, un altre noi, què es advocat i la seva relació sol és per interes de la Juna i aprofitar-se’n del Xavier, també desconeixia moltescoses que finalment li aclaren el veïnat.

11. Assenyala un moment de la narració en què es vegi clarament que en Xavier comença a perdre la prudència que el caracteritzava. ¿Per quin motiu creus que es trova així?
Quan la Juna surt de la cortina, en Xavier veu que l’ha estat enganyant i té molta ràbia cap a ella, també es sent molt utilitzat i manipulat.

12. La Juna estableix una estrategia perseguir desprès de l’assassinat, per tal que la policía no els enganxi. Enumera de quins passos es compon aquesta estrategia.
Ella es fa una quartada,fa que el Xavier s'encarregui de tot i li diu amb ellque després de l’assassinat no es podràn veure durant uns mesos perquè ni la gent del poble ni la policia sospiti de res


CAPÍTOL 4: LES EXPLICACIONS
13. En Xavier creia que havia aconseguit...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Joc Brut
  • Joc Brut
  • joc brut
  • joc brut
  • Joc brut respuestas
  • Joc Brut
  • Joc brut
  • Resumen por capítulos JOC BRUT (valenciano)

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS