john locke catala

Páginas: 4 (764 palabras) Publicado: 7 de abril de 2014
COMENTARI DE TEXT

John Locke (1632-1704) nascut a Wrington i mort a Essex al 1702. Va ser un pensador angles considerat el pare del empirisme I del liberalism modern. Viu en una Anglaterra eninestabilitat política. La violencia el fanatisme i la desigualtat eren una nota dominant de la época. A pesar de tot el creixent augment de la burgesia que conclou amb una revolució al 1688 en la quals’imopsa una nova monarquia pero donant mes poder a la burgesia anglesa.
La fama de Locke era major com a filòsof que com a pedagog. Pràcticament tot el pensament posterior va ser influenciat pel seuempirisme, fins a desembocar en l'escepticisme de *Hume. En el pedagògic, *Locke no va pretendre crear un sistema educatiu, sinó explicar els *lineamientos de l'educació per als fills de la noblesa, pertant les seves idees representen tant un reflex de la percepció pedagògica del seu temps com una reflexió profunda sobre les seves bondats, defectes i abastos.
Rep influencia de Descartes en lateoría del coneixement per el racionalisme de Descartes.

Va influir de forma determinant en les idees de la Revolució Gloriosa i la Declaració de Drets Britànica de 1689.

El text està extret delensaig sobre l’enteniment humà del llibre1, capítol dos , no hi ha principis innats en la ment.

El tema principal del text és que les idees innates no existeixen.

En la seguent cita “La forma enquè nosaltres adquirim un coneixement qualsevol és suficient per provar que aquest no és innat. És una opinió establerta entre alguns homes que hi ha certs principis innats en l’enteniment: unes nocionsprimàries, caràcters impresos en la ment de l'home, que l'ànima rep al començament de la seva existència i que porta al món amb ella.”
Locke , en contra de Descartes, que creu en les idees innatesaquelles idees que tenim dintre nostre. Les idees que poseeix la nostra ment i que no venen ni de l’exterior (adventicies) ni de la propia voluntat (facticies) segons Descartes són les uniques...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • John locke
  • John locke
  • John Locke
  • John Locke
  • John locke
  • John Locke
  • John locke
  • John locke

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS