JOSEP MARIA BENET I JORNET

Páginas: 2 (459 palabras) Publicado: 22 de abril de 2015
L´OBRA TEATRAL DE JOSEP MARIA BENET I JORNET I LA SEUA RELACIÓ AMB EL MÓN AUDIOVISUAL

Josep M. Benet i Jornet (Barcelona, 1940) :dramaturg, guionista i un dels escriptors que ha marcat de maneramés decisiva la ficció dramàtica contemporània a Catalunya. Mentre que el teatre català estava basat en el teatre d´autor, Benet i Jornet representa per mitjà de les seues obres els problemes que esvan viure en la postguerra , les limitacions i la seua vida escapçada, també denuncia l’actitud d’aquells que una vegada van aconseguir el benestar econòmic i una posició bona i s’oblidaren de lespenúries que havien passat. Primeres obres són realistes però van evolucionar cap a una dramatúrgia més personal d´experimentació permanent.de base realista, després evoluciona cap a una dramatúrgia méspersonal. Totes les obres tenen en comú la reflexió sobre l´individu i la societat que l´envolta.
A principi dels seixanta Bernet i Jornet mostra un teatre molt realista influenciat pel teatrerealista espanyol i el teatre nord-americà. Entre 1.966 i 1.969 Bernet i Jornet canvia el seu teatre per un teatre d´experimentació formal amb termes simbòlics. Amb l´obra ´´Marc i Jofre o elsalquimistes de la fortuna´´ (1966-1968) es produeix una ruptura amb els textos anteriors, ja que es formula una nova proposta formal que incorpora elements de diferents gèneres de consum, com per exemple elstebeos, les novel·les de capa i espasa o el cinema.
A més, accentuà el teatre experimental i imaginatiu en ¨La desaparició de Wendy¨(1.973) on el món de la infantesa i el de la postguerra prenenuna dimensió mítica. En aquesta etapa va fer obres infantils com ¨Supertot¨(1.973)
Amb ´´Revolta de bruixes´´ (1.975) elevà la categoria de símbol la base realista plantejada per la raó i elcompromís, la irracionalitat i l´evasió. En aquesta etapa mostra la insatisfacció humana i el somni de l´impossible, el compromís de l´individu amb la societat, la passió amb l´escriptura teatral......
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Josep Maria Benet i Jornet
  • Josep M Benet I Jornet
  • Josep Maria Benet i Joornet
  • Tema 14. Benet i Jornet
  • Benet I Jornet 1
  • Josep Maria Bernet I Jornet I La Seua Obrea
  • Josep Maria de Segarra
  • Josep Maria de Sagarra

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS