Josep Pla

Páginas: 3 (591 palabras) Publicado: 6 de octubre de 2013
Guió de l’obra de Josep Pla

Pla és un dels escriptors més destacats de la literatura catalana del segle XX. La seva obra ofereix una visió completa de la societat del seu temps i s'ha convertiten una valuosa memòria, entre real i recreada, de mig segle de la societat, el paisatge i la vida catalans.

La major part la va escriure en català, i només a vegades, ho va fer en castellà, perqüestions de caire polític o per subsistir, de manera també brillant.

Pla va viure completament dedicat a l'escriptura. La magnitud de la seva Obra Completa (47 volums )que recull tots els seusdietaris, reportatges, articles, assaigs, biografies, novel·les i narracions curtes, dóna una idea de la seva formidable capacitat de treball al mateix temps que dificulta la seva classificació cronològica.La classificació temàtica tampoc és facil ja qu les fronteres entre els gèneres no estan gaire ben defnides, però podem diferenciar:

Narracions: Coses vistes, El carrer Estret i Relacions.Diertaris: És el més emprat per Josep Pla ja que li permet una gran llibertat en lús combinat de gèneres. El quadern gris és el dietari que el va consagrar per això més tard parlarem una mica.Biografies: Vida de Manolo , Santiago Rusiñol i el seu temps.

Reportatges polítics: Cròniques parlamentàries.


Viatges: Viatge a la Catalunya vella, Italia i el Mediterrani, Cartes de lluny.Postguerra en castellà: Durant el període prohibició total de publicació en llengua catalana, Pla va escriure obres com Viaje en autobús i Guía de la costa Brava.

L’Obra completa de Josep Pla,editada per destino, és el recull de tota la seva obra des del Quadren gris (1966) fins als Darrers escrits (1984).









“El quadern gris”

Ara parlaré més concretament del Quadern gris.És un dietari amb un alt carácter autobiogràfic. Està considerat l'obra mestra del l’ autor, i una de les obres autobiogràfiques més importants de la literatura catalana. En aquest quadern de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Josep Pla
  • JOSEP PLA RESUM
  • JOSEP
  • josep
  • Plaer
  • Pla
  • Pla
  • Pla

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS