Juana de arco

Páginas: 3 (570 palabras) Publicado: 15 de octubre de 2013
Juana de Arco (6 de gener de 1412 - 30 de maig de 1431) , també coneguda com la Donzella de Orléans , va anar una heroïna, militar i santa francesa. La seva festivitat se celebra el dia del'aniversari de la seva mort, com és tradició en l'Església Catòlica, el 30 de maig. Nascuda en Domrémy, petit poblat situat en el departament dels Vosgos en la regió de Lorena, França, ja amb 17 anys vaencapçalar l'exèrcit real francès. Va convèncer al rei Carles VII que expulsaria als anglesos de França i aquest li va donar autoritat sobre el seu exèrcit en el Lloc d'Orleans, la batalla de Patay i altresenfrontaments en 1429 i 1430. Aquestes campanyes van revitalitzar la facció de Carles VII durant la Guerra dels Cent Anys i van permetre la coronació del monarca. Com a recompensa, el rei va eximiral poble natal de Juana de Domrémy de l'impost anual a la corona. Popularment, Juana de Arco és contemplada per moltes persones com una dona notable: valenta, vigorosa i amb una gran fe. Avui dia ésobjecte d'especial interès en la República d'Irlanda, Canadà, Regne Unit i els Estats Units.

Enric VI , emperador del Sacre Imperi Romà Germànic (Nimega, novembre de 1165, -Messina, 28 de setembre de1197), va ser rei d'Alemanya des de 1190 a 1197 i emperador de 1191 a 1197 . Fill de Federic Barbarroja i Beatriz, comtessa de Borgoña. Es va casar amb la princesa Constança I de Sicília.
Va sercoronat com rei dels romans en Bamberg al juny de 1169 i com emperador en 1193, pel papa Celestí III a Roma al costat de la seva esposa. En l'any 1190 i en 1193 va assolir imposar-se sobre els noblesalemanys que se li oposaven, liderats per Enric el Lleó i que van contar amb l'ajuda del papat i del rei d'Anglaterra, Ricard Cor de lleó , al que va arribar a capturar després del seu segon èxit. Apesar de la victòria esmentada no va poder arribar a el seu objectiu de convertir en hereditari el tron d'Alemanya (causa de l'enfrontament amb la noblesa alemanya, el papat i Anglaterra) però en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • JUANA DE ARCO
  • Juana De Arco
  • Juana De Arco
  • Juana De Arco
  • juana de arco
  • Juana De Arco
  • juana de arco
  • Juana de arco

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS