Judo

Páginas: 29 (7168 palabras) Publicado: 22 de abril de 2013
ÍNDEX





1.- INTRODUCCIÓ:
El Judo esta dins dels esports d’adversari, dintre d’aquests estan els esports de lluita. Es un esport on la distancia de guàrdia es de menys d’un metre, i es basa en la presa del cos.
És un esport de combat i es duu a terme en un espai comú el qual és cobert de tatami, esta determinat per un reglament específic, on l’únic material o implement es la roba,anomenat kimono, i on l’objectiu és el cos de l’adversari.
Resumint, és un enfrontament entre dos contrincants, dins d’un espai comú polivalent en el qual si pot practicar el judo o altres esports, i on els dos participants intenten actuar sobre el cos del contrari. Hi ha diferents categories per nivells amb cinturons diferents i diferenciant pesos entre homes i dones.
El treball que farem elbasarem sobre una escola de iniciació al judo, a un club de Girona amb una sala amb tatami. Desenvoluparem 3 sessions de 90’ cada una, en base a uns objectius que ens definiran uns continguts. Tot això ho portarem a terme amb un mètode de treball coherent a l’edat amb qui treballarem. A més farem servir i prepararem estratègies d’intervenció per la sessió com professors. Explicarem quins materialsfarem servir.
Les sessions tindran una estructura definida per adaptar-nos als nens i ajudar a l’assimilació d’uns continguts organitzats i repartits en coherència al moment evolutiu i característiques dels alumnes. Tot això ens donarà 3 sessions coherents i preparades pels alumnes.












2.- CONTEXTUALITZACIÓ:
Àmbit de l’aplicació:
Escola de judo d’iniciació en un gimnàs deGirona, a on a pesar de tenir nens des dels 5 anys estem en una classe de iniciació per 7-8 anys on tot just comencen. Seran sessions per a grups reduïts de 16 alumnes.
Característiques i edat dels participants:
7-8 anys, etapa de treball d’habilitat motriu bàsica/especifica.
Nivell de cinturo blanc, groc i algun taronja.
No trobem cap categoria de pes per aquesta etapa.
Temps derealització:
Sessió de 90’.
Desenvolupat en el transcurs del curs escolar sense cap objectiu competitiu.
Altres aspectes a considerar:
Ens trobem en la fase d’iniciació on hi ha el primer contacte amb l’activitat i on treballen principis i regles bàsiques del judo, es a dir ens trobem en un període d’adaptació.















3.- SESSIONS:
Objectius de les sessions:
A nivellgeneral, l'ampliació de les habilitats motrius. Familiarització amb el judo. Afavorir la socialització. Afavorir l’autonomia.
A nivell més concret de cada sessió:
A la primera sessió els objectius son saber vestir-se, saludar, conèixer els desplaçaments, l’agarre i els desequilibris del judo i introduir-los a les caigudes.
A la segona sessió seran assolir els continguts de l’anterior sessió,conèixer caigudes més complexes i aprendre dues immobilitzacions i dues posicions de defensa.
A la tercera sessió serà assolir els continguts de les dues sessions anteriors i conèixer dues sortides per a les immobilitzacions treballades, i també aprendran dues formes per passar a immobilitzar.
Marquem pocs objectius ja que es preferible fer poc i ben fet que massa i malament, ja que son nensi podem trobar dificultats amb algunes activitats.
Espai i entorn on desenvoluparem els exercicis:
Realitzarem les sessions dins d’un complexa esportiu on hi trobarem una sala, on es pot realitzar Judo. Aquesta sala esta equipada amb tatamis, que individualment mesuren 2x1 metres, i la mida de la sala es de 48x16 metres.
Recursos materials:
En la primera sessió utilitzarem 16 pilotes degoma.
A la segona sessió utilitzarem 8 pilotes, no mol dures, estil a les pilotes de platja.
A la tercera sessió, igual que la segona sessió, utilitzarem 8 pilotes, no mol dures, estil a les pilotes de platja.



Estratègies d’ intervenció:
La durada dels jocs serà de 10' ja sigui el joc en si o una variant, ja que els alumnes són petits i de seguida es cansen de fer el mateix exercici, s’ha...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Judo
  • Judo
  • judas
  • judo
  • judas
  • judo
  • juda
  • Judo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS