Kmlkds

Páginas: 2 (275 palabras) Publicado: 5 de marzo de 2013
a) Resumeix el contingut de la Constitució. Organitza els diferents articles en relació amb els aspectes següents: sobirania, divisió de poders, llibertats i dretsindividuals, i organització territorial de l’estat.
Aquest fregament de la Constitució espanyola del 1931 mostra un seguit de drets i llibertats que miraven pel poble, mirantde constituir un estat integral, compatible amb l’autonomia dels municipis i regions que formen la República.
La Constitució declarava que tots els poders emanaven delpoble i establia que l’estat havia de ser integrat per municipis mancomunats en províncies com indica l’article 4 i que tot espanyol podrà circular-hi lliurement(article31). També mirava molt per les llibertats i drets individuals, com es pot comprovar en els articles 3,25,27,29,32,34,38 i 39 que mostren preocupació per la manera que esportaven els temes socials i presenten millores en temes com: la religió, igualtat entre classes i sexe, llibertat de consciència, prohibeix detenir sense motiu, lainviolabilitat de la correspondència, dret a expressar-se sense tenir cap censura prèvia i dret a reunir-se pacíficament i associar-se lliurament.
Pel que fa la divisió depoders, la potestat legislativa resideix en el poble, que l’exerceix per mitjà de les corts, el congrés dels diputats es compondrà per els representats elegits per sufragiuniversal. Pel que fa la justícia s’administrarà en nom de l’estat, i els jutges seran independents en la seva funció(articles 51,52 i 94). Per últim l’article 90, que fareferència al consell de ministres que serà l’encarregat de elaborar els projectes de llei que calgui sotmetre al parlament, dictar decrets i exercir la potestat reglamentaria.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS