La base del Rugby

Páginas: 3 (686 palabras) Publicado: 14 de noviembre de 2014






TREBALL D’EDUCACIÓ FÍSICA

















ÍNDEX

-Introducció


-Origen i evolució de l’esport


-Història del rugbi


-Objectius


-Normes de joc-Pràctica d’ exercicis






























Introducció

Un esport força desconegut a la nostra societat dins d’un marc esportiu, i encara que no tinguiuna rellevància social com altres esports, ni sigui massa popular entre els joves, a Catalunya existeixen diversos clubs que treballen per tal de donar a conèixer aquest esport. Potser perquè algunspensen que es un esport per a violents o agressius, o bé perquè ja n’ hi han d’altres semblants que semblin més fàcils. Qui sap perquè?
Efectivament, es tracta del rugbi. Un esport col·lectiu i decontacte, amb pilota, i amb la particularitat que aquesta és ovalada.



El rugbi i els seus orígens

Per trobar els orígens del rugbi ens hem de remuntar a segles enrere. Al llarg de lahistòria sempre han existit cultures i pobles com els maies, els japonesos i xinesos, grecs o romans, que practicaven jocs que incloïen una pilota i l'objectiu dels quals era aconseguir fer-la passar peruna obertura, tot fent servir mans, peus, o altres parts del cos.
Tot i així, l'antecessor del rugbi que avui coneixem no el trobem fins a l'Edat Mitjana europea, a França, a Itàlia o a la GranBretanya, sense cap mena de reglamentació es jugava durant les celebracions reials. Així, el rugbi modern constitueix una evolució del ‘’futbol carnaval’’, anomenat així en aquella època.
Per ser mésexactes, el rugbi va aparèixer a Anglaterra durant un partit de futbol, on el jugador William Webb Ellis, desobeint les regles del futbol, va prendre la pilota amb les mans i la va dur fins a la metacontrària, obtenint un gol. La historicitat del fet ha estat reiteradament posada en dubte, però és acceptat oficialment per la International Rugby Board com primer antecedent del rugbi modern....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • bases campeonato de rugby ayuda
  • rugby
  • Rugby
  • rugby
  • Rugby
  • Rugbya
  • rugby
  • Rugby

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS