LA BOMBA ATOMICA

Páginas: 5 (1079 palabras) Publicado: 29 de diciembre de 2014
LA BOMBA ATÒMICA




Robert Oppenheimer




















Andrea Mazuela i Cristina Díaz
C.M.C
B.52
HISTÒRIA DEL CIENTÍFIC: ROBERT OPPENHEIMER



Robert Oppenheimer va néixer a Nova York el 22 d’abril del 1904 i va morir el 18 de febrer del 1967, va ser un físic estatunidenc, que va desenvolupar la bomba atòmica durant el terme de la Segona Guerra Mundial.Més tard ell se’n va anar involucrar a assumptes polítics, per la major preocupació a l’augment del nazisme a Alemanya. El 1936 és va mostrar partidari a la Guerra Civil Espanyola. Quan va heretar la fortuna del seu pare ell va fer organitzacions antifeixistes, però amb el comportament dispensat en els científics per a la dictadura stalinista va acabar de desvincular-se de les associacionscomunistes als quals ell va estar vinculat.

El 1939, Albert Einstein i Leo Szilard van advertir sobre una terrible amenaça que havia suposat per a la humanitat , la possibilitat que el règim nazi pugués tenir la bomba atòmica. A partir d’aquest moment Oppenheimer va començar a investigar sobre el procés d’obtenció de l’urani-235 a partir del mineral d’urani natural, alhora que determinava la massacrítica de l’urani requerida per a la bomba atòmica.

El 1942 es va esdesvenir un nou projecte anomenat “PROJECTE DE MANHATTAN”, que era destinat a gestionar la investigació i el desenvolupament per part de científics britànics i nord-americans de l’energia nuclear amb finalitats militars.




ARMA NUCLEAR:

Una arma nuclear és una arma que genera una gran quantitat d'energia a partir d'unareacció de fissió o de fusió nuclear. Aquest tipus d'armes tenen una gran capacitat destructiva, i són les més potents que s'han utilitzat mai.

Es divideixen en dos tipus segons el seu mecanisme d'actuació:

-Les anomenades bombes atòmiques o bombes A són les que utilitzen una reacció nuclear de fissió.
-Les anomenades bombes d'hidrogen o bombes H utilitzen una reacció nuclear de fusió isón molt més potents que les anteriors.

- tipus d’arma nuclear:

Bombes de fissió: obtenen la seva energia a partir de fissió d’àtoms pessants.
Bombes de fissió augmentada: es col·loca una mica de deuteri i de triti junt amb el material fissionable.
Bombes de fissió-fusió: obtenen la energia a partir de la fusió d’isótops pesants de l’Hidrogen.
Bombes de neutrons: deixen escapar una granquantitat de neutrons produïts per la reacció de fusió.


PROJECTE MANHATTAN:

El denominat Projecte Manhattan era el nom clau d’un projecte d’investigació desenvolupat durant la Segona Guerra Mundial. L’objectiu final d’aquest projecte era el desenvolupament de la bomba atòmica.
La investigació científica va ser dirigida pel físic Oppenheimer, mentres que les operacions militars corrien acàrrec del general Lesie R. Groves. El projecte es va dur a terme al centre d’investigació actualment conegut com a ‘’Laboratori Nacional Los Alamos’’

El primer assaig atòmic va ser al desert d’Alamogordo, a Nou Mèxic (artefacte anomenat Trinity, i es tractava d’una bomba A, la qual prèviament hem explicat que utilitzen una reacció nuclear de fissió). La continuació del projecte va donar a terme laconducció a la producció d’unes altres bombes A (les quals prèviament hem explicat que son les que utilitzen una reacció nuclear de fissió). Les bombes son conegudes com a Little Boy i Fat Man, llençades amb pocs dies d’interval. Little Boy va ser llançada sobre Hiroshima el 6 d’agost del 1945 i Fat Man va ser llançada sobre Nagasaki tres dies després (9 d’agost del 1945).





L’IMPACTESOCIAL I MORAL D’OPPENHEIMER (Projecte Manhattan):

El projecte Manhattan va comportar moltes conseqüències socials.

Va causar un impacte moral molt gran per la societat, ja que aquesta bomba va provocar la mort de moltes persones, a més, va causar enfermetats mentals i físiques per les persones que van viure aquest incident.

Per altre costat, alguns científics com ara Albert Einstein...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La bomba atomica
  • Bomba atómica
  • Bomba Atomica
  • la bomba atomica
  • Bomba Atómica
  • La bomba atomica
  • La bomba atomica
  • Bomba Atomica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS