La clonació

Páginas: 5 (1192 palabras) Publicado: 13 de enero de 2011
Ètica

La clonació.
La clonació és el procés de crear una còpia idèntica d’un organisme, cel·lula o mol·lecula ja desarrollada de manera asexual. El terme "clonació" prové de κλών klon, la paraula grega per dir branca, branqueta, en referència al procés mitjançant el qual es pot crear una nova planta a partir d'una branqueta.
La clonació te determinades carecteristiques per poder durla aterme:

-En primer lloc es necessiten clonar les molecules, ja que no es pot fer un organ o part del clon si no es compte amb les molecules que formen dit ser, perque per fer una clonació necessitam saber que es el que cercam clonar.
-Es necessita ser part d’un animal ja desarrollat, perque la clonacio respon a un interes per obtenir copies d’un determinat animal que ens interessa, i tan solscuan es adult coneixem les seves caracteristiques.
-Per altre lloc, es tracta de crear-lo de manera asexual, ja que la reproduccio sexual no ens permet obtenir copies indentiques perque aquest tipus de recproduccio per la seva mateixa naturalesa genera diferencies.

Hi ha diferents tipus de clonacio:

-La clonació molecular; que s’utilitza en una gran varietat d’experiments biologics i lesaplicacions practiques que van desde la mostra d’empremta dactilar a producció de proteines a gran escala.

-Clonació d’organismes de forma natural; aquest tipus de clonació es crear un nou organisme a partir de la mateixa informació genètica que ja te la celula existent. És un metode de reproduccio asexual, on la fertilització no ocurreix. Aquesta forma de reproducció la fan les plantes i elshongos, per tant es totalment natural.

-La clonació terapéutica o andropatrica; que te uns fins terapeutics, i consisteix en obtenir celules mare del paciente a tractar, per poder crear un embrió que sera un clon daquest paciente.
Un exemple d’aquest tipus de clonació es el del primer mamifer clonat amb éxit, l’ovella Dolly. (5 de julio de 1996 - 14 de febrero de 2003)

A partir d’aqueststres tipus de clonacions es pot dur a terme aquests dos tipus, que poden tenir un fi ètic:

-La clonació d’especies extinguides o en perill d’extinció;
La clonació d'espècies extinguides, ha estat un somni per a molts científics. Un dels objectius prevists per la clonació va ser el mamut llanut, però els intents d'extreure l'ADN de mamuts congelats no han tingut èxit.
Els investigadors tambéestan considerant la clonació d'espècies en perill d'extinció com al panda gegant, l'ocelot, i guepards.
Un dels obstacles en l'intent de clonar espècies extintes és la necessitat de mantenir l'ADN en perfecte estat, molt ben conservat

-La clonació humana; es la creació d’una copia genéticament idéntica a una copia actual o anterior d’un ser humà. Existeixen tres tipus de clonació humana:·La clonació andropatrica que implica la clonació de célules d’un individu adult per el seu posterior us en medicina.

·La clonació reproductiva que implicaria la completa clonació d’un ser humà. Aquest tipus de clonació no s’ha realitzat encare en humans.

·La clonación hidroplasmotica que implica la configuració de la clonació en els éssers humans dins del mecanisme hidroélectric que aquestconstitueix.

·Un cuart tipus de clonació seria la dita clonació de sustitució que sería una combinació de la clonació reproductiva i la clonació terapéutica. En aquest tipus de clonació és produiria la clonació parcial d’un teixit o una part d’un humà necessaria para realitzar un trasplant.

Es van crear 5 embrions per poder dur a terme la seva clonació, però durant aquest procés es vaplantejar el fet de que això fos ètic i legal, de manera que van ser destruits.

Diuen que l'objectiu de la investigació de la clonació humana mai no ha estat el de clonar persones o crear bebès de reserva. La investigació té com objectiu obtenir cèl·lules mare per curar enfermetats.
Els metges avaluen els riscs de la clonació humana com molt elevats.
"Sotmetre's a la clonació per part dels...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Clonació
  • clonacio
  • La Clonaci N
  • LA CLONACI N
  • Clonaci N
  • LA CLONACI N
  • CLONACI N
  • Clonació Biologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS