La condición Humana

Páginas: 43 (10551 palabras) Publicado: 15 de diciembre de 2013



































“La condición humana”
de Hannah Arendt






















INDEX

1. Nota bibliogràfica de l’autora .............................................. 4-5
2. Introducció
2.1. Objectius....................................................................... 6
2.2. Estat de la qüestió ...................................................... 6-8
2.3. Breu repàs al contingut del treball........................ 8
3. Contingut del nostre treball
3.1. Resum del llibre ......................................................... 9-18
3.2. Opinió personal i crítica del llibre....................... 18-19
3.3. Què ens aporta el llibre als nostres estudis ...... 19-22
4. Conclusions .................................................................................. 23-24
5. Bibliografia .................................................................................. 25









1.- Nota biogràfica sobre l’autor

Hannah Arendt va néixer el 14 d’octubre de1906 a Hannover en mig d’una família hebrea assimilada i va passar la seva infància a Königsberg, la ciutat de Kant, on fou criada per la seva mare. D’una intel·ligència clara i precoç, Arendt llegeix a Kant i a Jaspers als catorze anys, i s’apassiona per l’estudi del grec i per Kierkegaard, a qui llegeix als disset anys. Al 1924 assisteix a Marburgo a les classes de Heidegger, i al 1925 aFriburgo acudeix a les lliçons de Husserl i coneix a Jaspers, qui dirigeix la seva tesis ( obtinguda al 1928 i publicada al 1929 : El concepte d’amor a San Agustín ) i amb qui mantingué una forta amistat i relació d’intercanvi intel·lectual durant tota la seva vida. Des de aquesta època de joventut, la major influencia filosòfica en l’obra d’Arent és el pensament de Heidegger. Va llegir molt aviat “Seri tiempo”, obra que va deixar una profunda petjada en el seu pensament, especialment en el seu llibre més conegut : “La condición humana”. Tot i això, la filosofia arendtiana segueix el seu propi curs que la portarà a plantejaments allunyats dels del pensador de l’oblit del “ser”. Desprès d’anys de separació, mestre i deixeble varen retrobar-se i reprengueren la relació personal i intel·lectual (Arendt s’ocupà de la publicació de les obres de Heidegger en llengua anglesa ).
El reconeixement i l’interès per la seva identitat jueva són més aviat tardans, però s’accentuen al llarg de 1932 i 1933, quan ha d’abandonar la seva Alemanya natal. A partir d’aquest moment passa a un primer pla el treball pràctic, la necessitat de defensar-se i resistir com a jueva col·laborant amb diversesorganitzacions. A Paris, primera parada llarga de apàtrida ( li fou retirada la nacionalitat alemanya al 1937 i fins al 1951 no va obtenir la nacionalitat estatunidenca ), acudeix als cursos de Kojève sobre Hegel, coneix a Brecht, a Koyré i a Benjamin , on l’obra “Tesis sobre la filosofía de la historia” aconsegueix portar amb ella en la seva fugida a Nova York. En aquesta ciutat treballa com aperiodista i des de el diari de llengua alemanya en el que escriu demana la formació d’un exercit jueu per combatre el nazisme i fer sorgir, d’aquesta manera, una consciència política en aquest poble - el seu- que manca de tal. En els darrers anys s’oposa a l’ idea del Estado de Israel de David Ben Gurión i proposa una federació binacional en la qual ni els jueus ni els àrabs gaudirien d’un estatutmajoritari. Tot i que, el seu model d’ Estat no és ben rebut i queda com una postura marginal i solitària.
Desprès de la segona Guerra Mundial, ja instal·lada a Estats Units, Arendt es consagra a la reflexió sobre la filosofia política, el que plasma en les seves obres més importants: “Los orígenes del totalitarismo” (1951), “La condición humana” (1958), “Entre el pasado y el futuro: ocho...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Condicionamientos humanos
  • La condicion HUmana
  • la condición humana
  • La Condición Humana
  • La Condición Humana
  • La Condicion Humana
  • Condición Humana
  • Condicion humana

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS