Història I Teoria Del Desenvolupament Personal I De L'Educació

Páginas: 7 (1522 palabras) Publicado: 7 de diciembre de 2012
Història i Teoria
del
Desenvolupament Personal
i de
l’Educació

PAC 1




Al visionar la pel·lícula “Ser y tener”, pots relacionar-la amb la teoria sistèmica, el qual es va inspirar Bronfenbrenner, en la seva teoria sobre el desenvolupament.
En la pel·lícula els nens com a sistemes oberts es troben immersos en un àmbit(escola, família, jocs entre companys, etc...), on desenvolupenactivitats, es relacionen amb altres persones, ja sigui adults o iguals, i comencen a desenvolupar rols socials.
Cada àmbit on el nen es troba present, Bronfenbrenner l’anomena microsistema, en la pel·lícula es veu reflectat en l’escola, en la família, visitant una escola nova, jocs de neu amb els companys, etc... Tots aquest microsistemes es troben relacionats entre sí, ja que és l’entorn socialque envolta al nen, anomenat mesosistema. El nen interactua en tots els microsistemes als quals es troba vinculat, a l’escola amb companys, amb el professor quan fan l’activitat de la cuina, el conductor del transport escolar, amb el pare i la mare, el conflicte entre companys, etc... i es crea una xarxa de relacions entre els diferents àmbit on el nen interactua, desenvolupant rols que el nen vaobservant i aprenent. Això es veu reflectat en els fotogrames on un nen després de venir de l’escola ha de ajudar a la seva família en les tasques diàries com és el manteniment del bestiar, fer les tasques de l’escola, tenir cura d’un germà més petit, etc...
Un altre concepte d’aquesta teoria és la transició ecològica, és produeix quan el nen fa un canvi d’àmbit a un de nou amb el conseqüentcanvi de relació, activitats i rols socials adquirits, com es el cas del nen que per primera vegada va a l’escola, és una transició dramàtica, se li trenca l’esquema representacional, perquè l’entorn familiar que ell coneixia ha desaparegut, també repercuteix en el trencament de la dinàmica del grup-classe, els companys es troben en una situació en la qual tenen que aprendre nous rols (eltranquil·litzen, volen pintar amb ell), envers al nouvingut. Un altre exemple de transició ecològica és el canvi dels nens de sisè a una escola nova, amb companys nous, activitats noves, normes diferents, etc...
Ens trobem amb àmbits inaccessibles pel nen, (com es veu reflectat en la pel·lícula, la malaltia greu d’un pare i la conseqüent hospitalització), però amb influència sobre el seu desenvolupament,anomenat exosistema. Aquestes situacions poden crear angoixa en els nen i no els permet seguir avançant en el seu desenvolupament.
També ens trobem amb institucions a gran escala que influeixen en l’organització de la vida de les persones i que indirectament també influeixen sobre el desenvolupament dels nens, com quan l’alumne d’últim curs, després de l’escola té que treballar com si fos un adult,conduint un tractor, segurament a causa d’alguna mala gestió, i en conseqüència després no pot concentrar-se a l’hora de fer els deures, s’anomena macrosistema.

Estils educatius i desenvolupament infantil
Bona tarda, em dic Kyra i sóc llicenciada en psicologia.
Sobre el visionat de la pel·lícula “Ser y tener” es poden trobar diferents estils educatius influenciats per diferents autors sobreles teories del desenvolupament.
En primer terme ens troben la teoria genètica d’en Jean Piaget, la qual postula per una escassa relació entre educació i desenvolupament. Segons Piaget, l’educació fa un paper modulador en el procés del desenvolupament, accelerant o retardant els possibles canvis en el temps, però assenyala que aquest canvis es produïren tard o d’hora, independentment de lespractiques educatives on es trobi vinculat el nen en el seu procés de desenvolupament, gràcies al procés d’equilibració. El procés d’equilibració és possible per l’equilibri entre l’assimilació, aplicació dels esquemes d’acció d’un objecte per poder comprendre’l i interpretar-lo, i l’acomodació, l’ajustament específic dels esquemes d’acció depenent de les característiques del objecta en qüestió, fa...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Història I Teoria Del Desenvolupament Personal I De L’Educació
  • Historia i teoria del desenvolupament personal i l’educació
  • HISTORIA DEL DESENVOLUPAMENT PERSONAL I L'EDUCACIÓ
  • La coperació i l'educació pel desenvolupament
  • Història i teoria del desenvolupament
  • Teoria De L'Ànima I L'Educació En Plató
  • Plató: Teoria de l'educació, matemàtiques i dialèctica. (Valencià)
  • HISTÒRIA I PERSPECTIVES TEÒRIQUES DE LA PSICOLOGIA DEL DESENVOLUPAMENT

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS