La Crisi Del Món Romà D'Occident

Páginas: 3 (527 palabras) Publicado: 10 de diciembre de 2012
TEMA 7

1. La crisi del mon roma doccident

a.fi de la fiscalitzacio centralitzada

L'imperi romà no sempre tingué la mateixa potència. Es donà una crisi en la qual els emperadors es succeïencontinuament, no regnaven més de tres anys. Les fronteres eren molt fràgils i els bàrbars les penetraven a tothora.

Declesià i Constantí solucionaren els problemes, varen introduïr moltestransformacions:
-acabaren amb el poder del Senat de Roma
-tracten d'acostar l'administració a altres llocs
-creen una capital alternativa a Roma: Constantinoble
-recaptació eficient dels tributs-refundació monetària en el valor or

b. Declivi urbà i comercial

A partir d'este moment comença el procés d'abandonament de les ciutats i s'acaba el costum de l'aristocràcia de financiarespectacles per a mostrar el seu poder. Els emperadors del segle IV per a seguir rebent tributs arribaren a acords mitajançant lleis per les quals els aristòcrates s'encarregaven de recaptar els impostos delscamperols que treballaven les seues terres, estos decrets s'anomenen ''Lleis del Coronat: decrets que fixaven els camperols a les terres.

En estos anys descendeix l'acunyament de moneda, ja que esrecapten menys impostos.

Trobem un panorama urbà desolador i en declivi, es perderen sectors econòmics i s'abandonaren les carreteres, per tant, es va disoldre la xarxa comercial i urbanística,l'Estat abans regulava el comerç i era el responsable de la ciutat de Roma, a més de cuidar i mantindre contentes a les classes populars urbanes. És la fi de la que era fins el moment la societat urbanaromana.

c.Extinció de l'esclavatge

L'Imperi Romà no era una organització totalment esclavista, malgrat això, el treball esclau era notable, però la mà d'obra que produïa la major part de laproducció romana era arrendataria.

L'esclavatge necessitava un control per dominar-ho, sense un Estat fort no era possible mantindre'l. Als segles V i VI es donen grans escapades d'esclaus. Davant...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La reordenació del poblament rural i la crisi de les ciutats després de la caiguda de l'Imperi Romà d'Occident i fins...
  • El món romà, polibi
  • crisi
  • cisma d'occident
  • Cisma d'occident
  • Mone
  • Mono
  • mono

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS