La cursa espacial

Páginas: 3 (747 palabras) Publicado: 30 de abril de 2015
Isabela Arraes
1r Batxillerat 2014-2015
Magda Martínez
Historia del món contemporani
La Cursa Espacial
La carrera espacial va ser una competició entre els Estats Units i la unió soviètica,durant la guerra freda, un conflicte no armat entre els dos blocs: Capitalisme (E.E.U.U) vs Comunisme (URSS). La cursa va durar 18 anys(1957-1975), consistia en buscar la supremacia dels blocs per atreurea les nacions i demostrar l’hegemonia de la ideologia mes forta. Després de la Segona Guerra Mundial, els científics alemanys van forma part del programa científic nord-americà dins l’anomenadaOperation Paperclip. Werner Von Broun i Bonberger van crear el coet de combustible líquid v2 i van ser els primers en parla de coets com a vehicles espacials.
L’any 1957, la unió soviètica durant el mesd’Octubre va llançar el primer satèl·lit artificial de l’historia, l’sputnik 1, un mes després van enviar el primer esser viu a l’espai, la gosseta Laika en la capsula Luna 2 o Lunik 2. Els Estats Unitsho van rebre com una amenaçar i van començar a treballar en el projecte de l’espai. Un any després, 1958, els Estats Units llancen el seu primer satèl·lit artificial, l’Explorer 1. Els dos satèl·litsvan ajudar a determinar la densitat de l’atmosfera superior.
L’any 1960, a l’Agost, els Estats Units van llançar el satèl·lit Echo 1, que va mesurar la densitat de la pressió de radiació solar.L’any 1961, la unió soviètica tenia mes avantatge en la cursa espacial. El president demòcrata dels Estats Units, John F. Kennedy, va intentar animar al científics i al poble estatunidenc, per porta a unhome a la lluna a bans de que acabes la dècada i tornar-lo cap a casa sa i estalvi. Per no deixar en evidencia el compromís del president, que no es va oblidar després de la seva mort (1963), els EstatsUnits van destinar 5.000 milions de dòlars anuals al projecte espacial “Apollo”. L’abril del mateix any, la unió soviètica va enviar el primer esser humà, el cosmonauta Iuri Gagarin, a donar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • curso de infrestructuras espaciales
  • espacialidad
  • Espacialidad
  • ESPACIAL
  • La Era Espacial
  • Era Espacial
  • Era espacial
  • Espaciales

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS