La Dona A L'Asfganistan

Páginas: 4 (859 palabras) Publicado: 7 de enero de 2013
La discriminació de la dona d’avui és una realitat legal, social, política, laboral i sexual. Encara que els drets de la dona siguin inculcats pels mateixos conceptes, depenent del lloc, sóntransmesos amb diferents matisos i intensitats.
Els talibans van assetjar i segrestar dones a gran escala. Sota el règim talibà, dones de totes les ètnies i classes socials varen ser l’objectiu dels atacs,encara que les violacions més sistemàtiques es van dirigir contra les minories de dones hazara i tajik. Es van restringir severament les llibertats bàsiques de totes les dones, excloses pràcticamentde la vida social.
La prostitució, tot i que estava prohibida, va créixer vertiginosament i els líders talibans visitaven regularment les cases de dones. Després de l’11 de setembre, s’ha conegut lasituació de la dona a l’Islam. A partir d’aquí, moltes organitzacions han intentat mostrar a tot el món la degradació en què vivia la dona islàmica.
Podríem dir que arrel d’això, la situació de ladona ha canviat i ha recuperat part de la seva dignitat, com per exemple podria ser la seva nova incorporació al món laboral.
L’Afganistan és una societat musulmana i masclista. La monarquia de ZahirSha va portar la modernització al país, la qual cosa ha comportat la integració de la dona en la vida social i laboral; d’aquesta manera, la dona ha anat formant part de la societat i ha pogutaccedir a estudis superiors, a l’àmbit de la política i ha començat a tenir responsabilitats i influències.
Amb la invasió russa, les guerrilles fonamentalistes veien el perill que comportava tenir donesamb formació; d’aquesta manera, van anar silenciar-les de l’única manera que probablement coneixien: la força. Un cop reprimides va ser fàcil pels talibans manejar la civilització afganesa. Per unabanda, els homes, fent el seu paper de dominants i per l’altre, les dones, atemorides i callades.
La RAWA (Associació Revolucionària de les Dones a l’Afganistan) resumeix les polítiques talibanes...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • donas
  • Dones
  • El don
  • donaan
  • DONAR
  • El don
  • Dones
  • ¿Que es un don?

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS