La festa dels sentits

Páginas: 3 (630 palabras) Publicado: 8 de junio de 2011
LA FESTA DELS SENTITS

RESUM

El llibre de Sebastià Serrano fa un recorregut pels punts que l’autor creu que són més importants a l’hora de comunicar-nos.

Tracta la proximitat. Per exemple, latemptativa de connexió (un gest,pregunta… que demostra que ens agradaria sentir-nos ben connectats amb la persona a qui l’hi fem). Parla també de que l’evolució ens fa desplegar una gran xarxa deprogrames comunicatius (per aproximar-nos als altres, doncs la vida és per a la proximitat).

El llenguatge és també important. Serveix tant per enfortir lligams (engrandéis el cervell per fer-lohumà), com per desenvolupar la humanitat (tot i que provoca un afebliment dels lligams si hi ha molta gent usan’t-lo).
Les persones amb mancançes per establir ponts de comunicació tenen també mésdificultat per a l’aprenentatge o per a relacionar-se. Aixó pot també provocar inestabilitat, aïllament, manca de satisfaccions… El benestar emocional fa que tinguem més atenció, creativitat, memoria,intuició, endolceix el tacte…

L’amistat és font de vida: ens aporta força,benestar, serenitat i salut. L’amistat és importantíssima per tirar endavant i afrontar els problemes, doncs ens sentim recolzats.Per ell, relacionar-nos bé implica: conèixer, expressar i comprendre els sentits, detalls, símbols, rituals rutinaris… Es tracta d’una realimentació activa entre tots els éssers. Cal treballar moltla comunicació no verbal, doncs els gestos són molt importants. Gràcies als gestos podem esbrinar coses com l’engany, la mentida, la dissimulació o la contradicció.

L’olfacte també crea ensnosaltres una “memòria d’olors”. Parlar o recordar una olor pot fer-nos sentir moltes emocions, fer que variin els nostres sentits o portar-nos algún record.

El tacte sempre ha estat i és un dels sentitsmés importants. Ja des de ben petits el tacte i contacte amb altres éssers ens estimula, fa que ens relacionem i aprenem coses noves. Podem també saber si una persona està tranquila o nerviosa,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • 1 RECEPTORS I RGANS DELS SENTITS
  • Recuperar La Festa Popular Dels Valencians
  • FESTO
  • Festo
  • festo
  • Festo
  • festos
  • fest

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS