La filosofía grega

Páginas: 4 (928 palabras) Publicado: 13 de diciembre de 2014
LA FILOSOFIA GREGA
Origen de la filosofia Grega:
La filosofia grega és un període de la història de la filosofia comprès aproximadament, entre el sorgiment de la filosofia occidental en el períodepresocràtic (segle VI aC.) I la filosofia hel·lenística, que finalitzaria, segons la data convencionalment acceptada, en el any 30 a. C. En ocasions es denomina filosofia clàssica o filosofia antiga;aquest període podria incloure el pensament romà.
Condicions del sorgiment de la filosofia Grega:
Condicions geogràfiques:
Grècia es troba en una posició geogràfica privilegiada en el MarMediterrani, el que el converteix en un pont natural entre els pobles d'orient i occident, pel que la seva societat aconsegueix sintetitzar els avenços de les cultures dels dos llocs.
Condicionseconòmiques:
L' intercanvi comercial és intens, es podria dir que aquesta activitat només era superada en importància per l'agricultura, però aquest nodrit flux comercial va donar lloc també a un intercanvicultural, de manera que per exemple, grecs i mesopotàmics es van aportar en ciències, arts, tècnica i Filosofia.
Condicions socials:
Sent Grècia una societat esclavista, el treball més dur de lasocietat requeia a la mà de l'esclau, la qual cosa permetia que l'aristocràcia tingués temps per dedicar-se a altres activitats, algunes poc productives relacionades amb l'oci i la diversió, però d'altresque serien transcendents com el cultiu de la ciència i la Filosofia.
Condicions polítiques:
A diferència dels perses que constitueixen un sol imperi, els grecs estaven assentats en diversescolònies, cada colònia era una ciutat.
Estat, pel que cada ciutat tenia el seu propi Rei, exèrcit i forma de govern. És per això que es va assajar diferents formes de govern, la tirania, l'aristocràcia,l'oligarquia, la timocràcia i entre elles una incipient democràcia que va encoratjar certa llibertat de pensament, trencant amb el monopoli de la religió i donant més obertura al cultiu de Filosofia....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Filosofia Grega
  • Greg
  • Los Gregos
  • Grego
  • greg
  • Greg
  • Greg
  • greg

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS