la glucosa

Páginas: 2 (376 palabras) Publicado: 24 de diciembre de 2013
ACTIVITAT
Busca informació sobre 3 llocs de la llista que vam apuntar sobre els llocs més actius del planeta, explica quin tipus de moviment entre plaques s’hi produeix i que provoca.
Mar Roig: Éstracta d’un moviment divergent, s'inicia la producció de litosfera oceànica gràcies a l'aparició d'una dorsal. Es produeix l'entrada d'aigua de mar. Els antics vores de la vall del Rift queden commarges passius. En aquest període les plaques d'Àfrica i d'Àsia van començar a separar-se, creant una rasa enorme que en la seva major part es va omplir amb l'aigua de l'oceà. Així va ser com el MarRoig va néixer, una massa d'aigua amb característiques molt particulars, que es considera un oceà en procés de formació. De fet, el moviment tectònic que separa Àsia d'Àfrica continua avui dia, a raód'aproximadament 1,5 centímetres per any. Si aquesta velocitat es manté constant, després de 200 milions d'anys el mar vermell tindrà 3,000 quilòmetres d'ample, similar a la de l'oceà Atlànticactualment.
Japó: El grup insular nipó és, sobretot, el resultat de continus i immensos moviments oceànics que van ocórrer durant centenars de milions d'anys. Aquest procés va ser com a resultat de lasubducció tectònica de la placa Filipina i la placa Pacífica sota les continentals placa Euroasiàtica i placa Nord-americana. Japó va estar associat originalment a la costa est del continent eurasiàtic. Lesplaques es subdujeron, sent més profundes que la placa Euroasiàtica. Aquests processos geològics van tirar al Japó cap a l'est, originat l'obertura del Mar del Japó fa al voltant 15 milions d'anys idonant lloc a una conca submarina de trasarco.
Els andes: Els Andes són el resultat del moviment de les plaques tectòniques, un fet que succeïx des del període Mesozoic. Els Andes s'han aixecat perlasubducció de plaques oceàniques per sota de la placa Sud-americana. Les plaques que actualment són subduïdes són la de Cocos, Nazca, i l'Antàrtica. Abans de formar-se els Andes, el marge occidental...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Glucosa
  • Glucosa
  • Glucosa
  • La Glucosa
  • Glucosa
  • Glucosa
  • Glucosa
  • la glucosa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS