La historia de la tecnologia

Páginas: 19 (4534 palabras) Publicado: 17 de febrero de 2014

















Pau Bosch
Carla Estivill

ÍNDEX

1. La tecnologia i la seva historia ............................................... 2
2. La prehistòria......................................…………………………... 2
3. Edat dels metalls...................................................................... 4
4. L’edat antiga………………………………………………………... 5
5. L’edatmitjana………………………………………………......…... 7
6. L’edat moderna…………………………………………………...... 9
7. L’edat contemporània…………………………………………...... 10
8. La revolució industrial a Catalunya………………………....…… 12
9. La màquina de vapor…………………………………………….... 17
10. La turbina de vapor………………………………………………… 18
11. Processos tèxtils……………………………………………………. 21
















LA TECNOLOGIA I LA SEVA HISTÒRIA
La tecnologia és el conjuntde coneixements tècnics, ordenats científicament, que permeten dissenyar i crear bens i serveis que faciliten l’adaptació al medi ambient i satisfer tant les necessitats essencials com els desitjos de les persones. Hi ha moltes tecnologies diferents entre sí però es freqüent utilitzar el terme en singular per a referir-se a una d’elles o al conjunt de totes.
La tecnologia existeix des de fa mésde 200.000 anys. La història de la tecnologia està dividida en nou etapes en els quals hi ha diferents descobriments. Els primers invents tecnològics construïts per l'home, van ser les eines i les armes fabricades amb pedra, com per exemple destrals. La creació d'aquests invents va marcar el principi de la edat de pedra.


PREHISTORIA (2.000.000 a.C – 3.000/3.500 a.C)
L’EDAT DE PEDRA-PALEOLÍTICI NEOLÍTIC
Se'ls hi atribueix la utilització de les eines de pedra sense tallar als caçadors y nòmades. Aprofitaven les arestes afilades de determinades pedres per fer-les servir de ganivet per tallar els aliments y realitzar altres labors quotidianes. Més tard, van començar a fabricar eines més elaborades utilitzant les eines simples. Encara que existeixen animals irracionals capaçosd’utilitzar eines, l’home es l’únic que pot crear-les i dissenyar-les.





La creació i el control del foc va ser el següent pas en el procés tecnològic del Home primitiu. S’hi estimen quatre etapes diferents en el descobriment del foc: la primera, on l’home observava les fonts naturals del foc, tals com volcans, arbres que es cremaven per culpa dels llamps… En la segona, l’home aprèn a obtenir el focd’aquestes fonts naturals i aplicar-lo per escalfar-se, il·luminar o protegir-se dels depredadors. En la tercera etapa va aconseguir fer foc cada vegada que ho necessitava. I en la quarta, l’home va arribar a controlar el foc i a utilitzar-lo per fondre metalls i coure recipients ceràmics a més de moltes altres aplicacions que permetien gaudir d’una millor vida, més confortable. Probablement, lacreació del foc i el seu control, junt amb l’agricultura, va ser un factor determinant en el desenvolupament de les poblacions estables i de les institucions socials i polítiques, posant fi al nomadisme.



L’home primitiu no només va utilitzar el seu ingeni per a la fabricació d’eines pràctiques, també va experimentar sobre la obtenció de pigments per aplicar-los sobre el cos, vestimentes,utensilis, etc., reduint a pols determinats minerals, com l’atzurita i la malaquita, que aportaven colors blaus i verds respectivament. D’aquestes pràctiques també van néixer els ornaments que van donar a lloc a les primeres manifestacions artístiques de la joieria, com trossos de coure, quarts i altres materials vistosos. I així va començar una nova etapa, la dels metalls.




EDAT DELSMETALLS- EL COURE I EL BRONZE
De la experiència en la utilització del foc i els minerals, els pobles de l’antiguitat van aprendre a reduir la tensió del metall, sotmetent-lo al foc i forjant-lo. I desprès de la Revolució Neolítica, cap a l’any 3.000 aC es va fer un descobriment que va donar lloc a la edat de bonze, quan es van donar compte de que la barreja d’estany i coure era...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • la historia de la tecnologia
  • historia de la tecnologia
  • historia de la tecnologia
  • La historia de la tecnologia
  • Historia de la tecnologia
  • historia de la tecnologia
  • historia de la tecnologia
  • La Historia De La Tecnologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS