La ilíada y la Odisea

Páginas: 14 (3425 palabras) Publicado: 27 de noviembre de 2014
Resum de l’argument
La història comença amb el que recorda Aloma: el suïcidi del seu germà.. Mentre rememora els fets està de camí cap a una botiga de cortines, ja que en necessita unes de noves per a la seva habitació. A la plaça Catalunya es troba amb una gran manifestació. Quan les compra decideix, que sense comentar res a Anna, la seva cunyada, amb el canvi es comprarà algun llibre. Quan jaesta agafant el tren per tornar, recorda que s'ha deixat les cortines així que torna al quiosc però després no té prou diners per tornar a casa amb tren, i va a peu, ensopegant amb un bon xàfec. Al final, quan arriba, xopa, Anna decideix que les posarà a l'habitació del seu germà que ve d'Amèrica.

Després d'aquest petit incident els dies van passant com si res, Aloma cuida de Dani, que no estroba gaire bé, ajuda en les feines a Anna... Fins el dia que ha d'arribar Robert, el germà d'Anna. Amb el Joan, el seu germà, el van a buscar al port. Quan la gent baixa del vaixell provinent de l'Argentina, una gran multitud els impedeix trobar a qui busquen al cap d’una estona, en Joan identifica a Robert. Aloma no el troba gaire interessant. A mesura que passa l'estona, però, s'adona que li potarribar a agradar. Un cop instal·lat Robert, la família segueix amb la seva vida normal. El temps va passant i entre Aloma i Robert es manté una bona relació: van a passejar junts, intercanvien idees...

Mentrestant, l'estat de salut de Dani va empitjorant. A les nits entre ells dos fan torns per vigilar al nen. Un dia, mentre canvien de torn, sense donar explicacions, Robert l'agafa i li fa unpetó. Després d'això els dies van transcorrent , i entre ells dos no hi ha cap mena de contacte, ni tan sols es parlen.

Quan comença l'estiu, per recomanació del doctor, l’Anna s'enduu al Dani a casa d'uns amics a la muntanya, on li tocarà l'aire fresc. Llavors arriba la berbena de Sant Joan, i Aloma, juntament amb en Joan i el Robert, va a passejar per Barcelona. Arriben fins a Montjuic, onperden de vista Joan. Llavors no li queda més remei que anar amb en Robert. Aquest la convida a un gelat, i com que veuen que el Joan no torna, decideixen tornar a casa. Pel camí quasi no es parlen, però quan arriben ell li torna a fer un petó, i llavors fan l'amor.

Al cap de poc, arriben l’Anna i el Dani. El nen ha emmalaltit molt. En qüestió de pocs dies està esquelètic i no es pot ni aixecardel llit. Una nit, després de parlar amb Aloma, mor. A partir d'aquí, els dies són molt tristos. A en Joan i en Robert no els afecta tant, però Aloma, i sobretot a Anna queden trasbalsades.

Quan encara ningú ho ha superat,el Joan li diu a Aloma que ha de parlar amb ella. Li explica que s'està arruïnant i no té diners per mantenir la família. Li comenta que l' única solució és vendre's la casa.Tot i que hi ha una esperança: fa anar Aloma a casa de la bella Coral per recuperar un valuós anell d'or i brillants que en Joan li havia regalat quan eren amants. Però Coral s'hi nega, diu que l'anell és seu, i Aloma només en treu una discussió més.

Les relacions entre ella i Robert són cada cop més difícils.: ja quasi no es parlen, tot i que de tant en tant se'n van junts al llit.

Un diaendreçant la roba del Robert, li cau la cartera i xafardejant descobreix la foto d'una tal Violeta. Anna li explica que ja ho sabia, que era una noia amb qui festejava a l' Argentina. Li comenta també que és possible que Robert se n' anés per fer-la desesperar. Aloma no sap què fer quan se n' assabenta, tot i que s'ho esperava, perquè feia dies que ell rebia cartes misterioses contínuament, però noli comenta res al Robert, que al cap de pocs dies tornarà a Amèrica.

Ella i Joan el porten al port. Ella es mareja i quasi es desmaia. Allà, Robert, els fa entrar al vaixell, i queden sorpresos dels luxes queté. Joan va sol a donar-hi una volta, però Robert i Aloma es queden al camerino, on tenen l'última trobada. S'abracen i es fan petons per darrer cop, però Aloma no li explica el perquè...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La iliada y la odisea
  • Iliada y La Odisea
  • La Iliada Y La Odisea
  • Iliada y odisea
  • Iliada Y Odisea
  • La iliada y la odisea
  • La iliada y la odisea
  • La Iliada Y La Odisea

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS