La imaginación sociologica

Páginas: 4 (771 palabras) Publicado: 18 de diciembre de 2011
La imaginación sociológica (1959),
CHARLES WRIGHT MILLS
Idees principals:
Mills ens descriu el que és per ell la imaginació sociològica: una qualitat mental que ens ajuda a utilitzar lainformació i a ser crítics amb tot el que rebem, i aquesta qualitat ens permet saber que passa en el món i fins i tot el que pot passar dins nostre. Una qualitat que ajuda a l’ésser a entendre el moment en lahistoria en el que està, per ajudar-lo en el seu propi desenvolupament i ésser, i també en entendre la societat i els altres individus.
Ens diu que l’ésser humà només pot conèixer la seva experiènciai les seves possibilitats a la vida, si coneix la de tots els altres individus.
La feina i la promesa d’aquesta imaginació és “permetre’ns captar la historia i la nostre biografia, i la relació entreaquestes dins de la societat.” I que aquesta és la feina de qualsevol analista social clàssic.
La imaginació és una capacitat que ens permet passar d’una perspectiva a una altre, de passar de lacosa més interior de l’ésser humà a qualsevol altre cosa més general però sempre veient la relació que hi ha entre aquestes.
Seguidament ens parla de les inquietuds i dels problemes. Diu que lesinquietuds són malestars de cadascú o amb els més propers; i els problemes són més un fet públic que té a veure amb l’organització de molts ambients de les institucions.
Per finalitzar ens diu que laimaginació sociològica es la qualitat mental més necessària per la societat del futur per fer conèixer els elements del malestar i la indiferència contemporània.

Valoració personal.
Aquest text sobre laimaginació sociològica del 1959, de Charles Weight Mills ens parla sobre la definició d’aquesta i dels elements que la composen.
Primer de tot ens parla sobre “la qualitat mental que necessitem queens ajudi a utilitzar la informació i a desenvolupar la raó per aconseguir recapitulacions lúcides del que passa en el món i del que potser està passant dins de nosaltres.” per tant aquesta...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Imaginacion sociologica
  • la imaginacion sociologica
  • “La Imaginación Sociológica”
  • La Imaginacion Sociologica
  • La imaginación sociológica
  • IMAGINACIÓN SOCIOLÓGICA
  • Imaginacion sociologica
  • Imaginacion Sociologica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS