La Importància De Saber Ciència

Páginas: 8 (1773 palabras) Publicado: 2 de diciembre de 2012
La importància de saber ciència
La paraula ciència ve del llatí scire, saber, oposat a ignorar. És la diferència entre la creença que podem anomenar coneixement i la que no depèn dels criteris de veritat i justificació. Per als científics, una creença és vertadera quan es correspon amb la realitat.
Un home jove, amb estudis universitaris i que viu en una ciutat amb més d’un milió de habitants.Aquest és el perfil de les persones que mostren un major interès per la ciència i la tecnologia.
I a vosaltres vos interessa la ciència?

Sí, ja que la ciència és un conjunt de coneixements molt interessants per saber i observar fets que es van produir i es produeixen en el món en el que vivim.

A aquestes altures ens pareix que ja no fa falta explicar per què és important estudiarCiència. Però per si un cas queda algun despistat que fuig de les ciències, segur que Stephen Hawking li obre la ment. Visita el discurs pronunciat per Stephen Hawking en 1989 a l’acte de recollida del Premi Príncep d’Astúries.

Activitat 1: Què vol dir Hawking al seu discurs quan parla d’ensenyar ciència sense equacions? (Vos resulta més simpàtic ara aquest senyor?)
Expica que la ciència s'ensenyasovint en forma d'equacions. I encara que les equacions són una forma concisa i exacta d'escriure idees matemàtiques, al mateix temps atemoreixen la majoria de la gent. Científics i enginyers tendeixen a expressar les seves idees en forma d'equacions, perquè necessiten conèixer els valors exactes de les quantitats. Però per a altres persones una comprensió substancial dels conceptes científics éssuficient. I això pot expressar-se mitjançant paraules i diagrames, sense l'ús d'equacions.

Activitat 2: Al teu judici, quines són els déu avantatges científics més importants que s’han produït a les últimes dècades.
Pensem que en aquestes últimes dècades els avantatges més importants han estat tota la part d'electrònica, els ordenadors, la televisió, els mòbils, la presència d'internet, etc.Activitat 3: Busca informació sobre Hawking i elabora un informe.
Hawking volia estudiar matemàtiques, però pel fet que les matemàtiques no podien estudiar-se al Col·legi Universitari va optar per estudiar física. ar a la Universitat de Cambridge per a investigar cosmologia, perquè no hi havia ningú treballant en aquella àrea a Oxford en aquells moments. Després d'aconseguir el Doctorat vapassar a ser Investigador, i més tard Professor als Col·legi de Gonville i Caius. Posteriorment va entrar al Departament de Matemàtiques Aplicades i Física Teòrica, i des de 1979 ocupa el lloc de Professor titular de la Càtedra Lucasiana de Matemàtiques.

Utilitzeu la ciència? Quan?
Utilitzem la ciència a l'institut, en quasi bé totes les asignatures, ja que nosaltres hem escollit la brancacientífica; però quan sortim al carrer, amb els amics, etc, l'ús de la ciència va disminuint ja que no la considerem imprescindible per les tasques que realitzem.

La ciència té alguna part de la que podem desconfiar?
No és que tingui alguna part amb la qual podem desconfiar, si no que hi ha gent que potser no està dacord amb el que la ciència ens explica i per tant no ho creu del tot cert.Idees prèvies sobre el treball científic
A continuació s’enumeren tota una sèrie d’idees simplistes sobre la ciència, el treball científic o els científics. Escriviu per a cada idea que et pareix errònia un altra proposició, més convenient amb els vostres coneixements.
La ciència és cosa de homes
La ciència és cosa tant d'homes com de dones.

El treball científic es faindividualment
El treball es pot fer individualment o col·lectiu.

La ciència és una cosa reservada sols a unes quantes ments privilegiades (cosa de genis)

La majoria dels descobriments científics s’han degut a la casualitat o a una idea genial que sorgeix de sobte.
La majoria dels descobriments s'han originat pel pensament continuat d'unes persones.

La majoria...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • importante saberlo
  • Importancia De Un Saber.
  • Importante Saber
  • Ciencia y saber
  • La Ciencia Del Saber
  • saber de las ciencias
  • La Ciencia Del Saber
  • ciencias del saber

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS