La Microencefalia

Páginas: 4 (969 palabras) Publicado: 8 de noviembre de 2012
2-La microencefàlia

2.0.- La microencefàlia: és un trastorn caracteritzat per un encèfal petit que pot ser causat per problemes en el desenvolupament de les cèl·lules nervioses. La microencefàliaes pot associar a problemes materns com l’alcoholisme, diabetis o xarampió. En alguns casos de microencefàlia, el factor genètic pot desenvolupar un paper important. Els recents nascuts afectats,generalment tenen defectes neurològics i convulsions. Es comú presentar un desenvolupament intel·lectual deteriorat, però cal tenir en compte que els problemes de funció motora poden establir-se en etapesposteriors de la vida.

Segons la Fundació Europea de Medicines Alternatives (FEMA), la microencefàlia és una malformació o anomalia en el desenvolupament cerebral anterior que s’expressa amb volumd’ encèfal petit, circumvolucions anormals, separació incompleta dels hemisferis i falta de desenvolupament del cos.
Els factors etiològics directes que determinen la microencefàlia segons la FEMA,són infeccions fetals, medicaments, anòxia i isquèmia.

2.1. Causes de la microencefàlia:

La microencefàlia pot ser provocada per la exposició a substàncies nocives durant el desenvolupamentfetal o la causa pot estar associada amb un problema o síndrome genètic hereditari.

Les teories suggereixen que els següents factors poden predisposar al fetus a patir els problemes que afecten aldesenvolupament normal de l’encèfal durant l’embaràs:

-Exposició a químics o substàncies perilloses, exposició a la radiació, falta de vitamines i nutrients adequats en l’alimentació de la mare,infeccions, consum d’alcohol, diabetis materna.

La microcefàlia pot presentar-se com una única anomalia o en associació amb altres problemes de salut i pot ser la conseqüència de l'herència d'un genautosòmic recessiu, o en molt rares ocasions, un gen autosòmic dominant. El trastorn pot produir-se després del naixement a causa de diferents lesions cerebrals.
Autosòmic recessiu i autosòmic...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS