la musica als anys 20

Páginas: 2 (388 palabras) Publicado: 24 de abril de 2013
El Jazz va gestar-se al s. XIX, als cors i a les veus dels esclaus que treballaven a les plantacions de cotó del sud dels Estats Units. Un cop abolida l'esclavitutd, aquest mitjà d'expressió musicalva continuar, ja sigui per mostrar tristesa, o bé com a vehicle d'autorreinvincicadió. Originalment, el jazz no va ser gaire ben acceptat donat que s'associava a un baix estaturs social i a sectorsmarginals de la població. No va ser fins als anys 20 que algunes bandes de músics blancs, van incorporar aquest estil als seus repertoris

En els locals de la ciutat de Chicagoes podia escoltar el veritable estil Nova Orleans. Allí hi actuaven els millors representants, entre els quals sobresortien King Oliver i la Creole Jazz Band, Louis Armstrong i els Hot Five ( més tardes van convertir en el Hot Seven) i Jelly Roll Morton i els Red Hot Peppers.

En els seus inicis les bandes tenien dues funcions bàsiques: Una era acompanyar ales families duratn els funerals. Aquest era un costum de l'època en que els esclaus africants oferien un enterrament digne als seus familiars mitjançant l'únic mitjà que posseien, la veu. La segonafunció, radicalment oposada era donar recolçament a les festes tant característiques a Nova Orleans. Els instruments de les bandes eren de vent ja que són fàcilment transportables.Actualment a Nova Orleans és troben múltiples locals dedicats a la preservaciód'aquest tipus de jazz. Durant les interpretacions es dóna llibertat a la improvització des músics, conservant aixíuna de les funcions bàsiques del jazz: ser un vehicle de l'expressió emocional del músic.

L'ncant i el carisma de Nova Orleans va lligat a la seva història negra: l'esclavitud,la reivendicació de drets, la vida i la mort. Através del jazz podem sentir aquesta barreja de sensacions i d'històries que van començar fa més d'un segle.


El Jazz ha...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Immigració Als Anys 60
  • La dona als anys XX
  • Feliços Anys 20
  • Musica als camps
  • Grandes Musicos siglo 20
  • 1Ra guerra mundial i feliços anys 20
  • Moma 20 anys
  • LA POSTGUERRA FINS ALS ANYS 70

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS