La Naranja Mecanica

Páginas: 3 (737 palabras) Publicado: 25 de mayo de 2012
INTRODUCCIÓ
Una de les consequències de l’interes dels il.lustrats per al estudi de l’esser humà es l’aparicio de la conciència nacional. El nacionalisme ès un moviment, de base cultural i ambaspiracions polítiques, de defensa de la nació propia i dels valors diferencials més emblemàtics que posseeix. Aquests moviments nacionalistes europeus descansen sobre dos dels principis del romanticisme.En el nostre àmbit ,el nacionalisme va nàixer amb l’anomenada Renaixença. Aquest moviment cultural i sobre tot literari va nàixer amb la revolucioó industrial. Aquest moviment va tindre mésrepercussió a Catalunya, ja que la industrialització hi fou més intensa, en canvi , a València hi fou més feble afavorint els intercanvis comercials sense cap obstacle.
Donatello

CONTEXT SOCIAL
Europava estar marcada per la revolució (1789) al llarg de aquest segle (XIX) varen ser constants els intents de crear un sistema polític que arreplegue les idees liberals: divisió de poders , la potenciacióde les llibertats i els drets dels ciutadans, sobirania popular….
Aquestes reivindicacions van ser asumides per la burguesía que cada vegada agafaria mes protagonisme. L’altre esdeveniment queafectà el desenvolupament del segle XIX fou la Revolucio industrial que transformà la societat i l’economia europees. Es va instaurar una societat de classes, un sistema econòmic capitalista que va generaruna nova clase social anomenada: el proletariat.
A Espanya, la costitució liberal a Cadis del 1812 fou el primer intent per a posar fi a la societat estamental i limitar el poder reial . Mentrestanti producte d’aquests problemas polítics Espanya no es desenvolupà industrialment i continuà sent un país agrícola.

CARACTERISTIQUES DE LA RENAIXENÇA
De forma genèrica es poden establir lescaracterístiques del Renaixement en:
-La volta a l'Antiguitat. Ressorgiran tant les antigues formes arquitectòniques, com l'orde clàssic, la utilització de motius formals i plàstics antics, la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La naranja mecanica
  • La naranja mecanica
  • La naranja mecanica
  • La naranja mecanica
  • Naranja Mecanica
  • Naranja Mecánica
  • Naranja mecanica
  • La Naranja Mecanica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS