Estils de Natació

Páginas: 3 (712 palabras) Publicado: 29 de abril de 2013
TREBALL DE NATACIÓ .
Hi ha 4 tipus d'estils de natació: crol, braça, esquena i papallona.
CROL:
Crol o estil lliure, és l'estil on un braç es desplaça per fora l'aigua disposat a entrar a l'aiguadavant del cap, mentre l'altre braç avança per sota l'aigua, fins els malucs, per tornar a sortir. Les cames fan puntades oscil·lant, un moviment alternatiu de els malucs, a dalt i a baix amb lescames relaxades, els peus cap a dins i els dits en punta. Per cada cicle de braços es poden fer de dues a vuit camejades. En aquest estil es molt important respirar de manera adequada.
La distància del’estil Crol són de: 50m, 100m, 200m, 400m, 800m, 1500m i 3000m, sent la prova més extensa en aquest estil. La posició del pit permet major flexibilitat del braç a l'aigua en comparació amb labraça, i la recuperació dels braços per sobre de l’aigua redueix l’arrossegament en comparació amb la recuperació aquàtica de la braça. No té normes, ja que es considera un estil lliure i per tant el nedadorpot nedar de la manera que vulgui.

PAPALLONA:

L'estil papallona és una variació de l'estil de pit en el qual els dos braços es porten junts al capdavant per sobre de l'aigua i despréscap enrere a la vegada. El moviment dels braços es continu i sempre va acompanyat d'un moviment ondulant dels malucs, el qual consisteix en emportar cap avall el cap al moment d'entrar a l'aigua, i culminaamb la puntada, anomenada “el dofí”, és un moviment descendent i brusc dels peus junts.
En les proves internacionals es neden les distàncies de 50,100 i 200m, també es neda la papallona com a primer estilen les proves de 100, 200 i 400m, en els relleus la papallona es neda en tercer lloc. Es pot dir que normalment es respira cap endavant, però alguns nedadors prefereixen respirar cap a un costat, comel Crol. En la versió no competitiva, és un estil que cal treballar amb cura, ja que si no es té la musculatura abdominal ben desenvolupada pot comportar mals d'esquena.

BRAÇA:
La braça és...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Natacio
  • La natació
  • La Nataci N
  • Nataci N
  • LA NATACI N
  • Origen De La Natacio
  • Historia De La Natacio
  • Treball de natacio

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS