La pell freda

Páginas: 7 (1684 palabras) Publicado: 6 de enero de 2011
La Pell Freda
Albert Sànchez Piñol




INDEX:

Dades de l’autor: biografia literària…………………………………………….1
* Obres
* Influències
* Estil

Temes principals i secundaris…………………………………………………….2

Valoració y expressió de la lectura……………………………………………..4

Fonts de consulta-………………………………………………………………….6

Duptes y preguntes a l’escriptor………………………………………………...7

1.DADES DE L’AUTOR: BIOGRAFIA LITERARIA

Albert Sánchez Piñol és un escriptor nascut a Barcelona en 1965. Les seves obres literàries son escrites en català, encara que es poden aconseguir també en altres idiomes (37 exactament), doncs va tindre un èxit internacional. Es membre del centre d' estudis africans i ha col·laborat en la redacció d'anuaris per enciclopèdies.
* Obres:
Abans de la seuaprimera novel·la, La pell freda, A.S.P va escriure Pallassos i Monstres (2000), una col·lecció de contes, y l’any següent un assaig, Les Edats d’Or.
També va treballar en companyia de Marcelo Fois i junts van escriure Compagnie Difficili, però va ser La Pell Freda la novel·la que més èxit li va portar. Publicada en 2002, aviat va ser un èxit internacional inesperat per l'autor. Aquesta novel·la,va ser finalista del Premi Llibreter i també va guanyar el ‘’Premio Ojo Crítico de Narrativa’’ l’any 2003. Fins a la data s'han venut més de cent mil exemplars en català i s'ha traduït a 24 idiomes. Tras el boom que aquesta obra va produir, l’any 2005 Albert Piñol publica Pandora al Congo, un altra exitosa novel·la. L’any pasat, va publicar el seu últim llibre, Tretze tristos tràngols, on de nou,l'autor dóna regna solta a la imaginació.
* Influències literàries
A Albert Sànchez Piñol se li compara amb autors com Lovecraft, Verne o Stevenson, però l'autor ho nega, deixant clar en diverses entrevistes que les seves principals influències son J. Conrad (novel·lista polonès que va adoptar l'anglès com llengua literària), Dino Buzzati (un novel·lista i escriptor de relats italià) i JohnCoetzee (escriptor nascut a Sud-àfrica i nacionalitzat Australià, país on resideix actualment).
* Estil
Es difícil classificar aquesta novel·la. L’autor opta per mesclar el terror, la fantasia y la aventura en les tres obres que ha escrit fins ara. Tensió, misteri, desesperació, amor, por, violència... es plasmen en la seua obra d’una manera senzilla i fluida però directa i capaç detransmetre cada un dels sentiments i sensacions que tenen els personatges.

2. TEMES PRINCIPALS I SECUNDARIS

En La Pell Freda, Piñol s’encarrega de plasmar diversos temes mitjançant els quals pretén fer-nos reflexionar sobre allò amb el que ens enfrontem dia a dia.

Un dels temes principals que l’autor tracta en aquesta novel·la és la por a allò que desconeixem, una por que es converteix enodi. Es a dir, lo que A.S.P. vol és que ens adonem de que realment l’odi només es por, y la por es forma a partir d’allò que no coneixem, com passa entre els citaucas y els dos humans de l’illa. Com ell diu, crea una demonización de l’enemic mitjançant el gènere fantàstic.

Per altra banda ens compara d’alguna manera amb els animals, quitant-nos la part de racionalitat que se suposa que tenim ideixant-nos vore que nosaltres també actuem pel nostre instint. Ho fa descrivint els desitjos que els dos humans hi senten per l’Aneris, tot i que aquesta es un monstre. Plasma el sexe en el seu estat més primitiu i intuïtiu i una necessitat que el protagonista no en pot controlar.
Abans de entregar-se als citaucas, a causa de la gelosia provocada per Kollege i l’Aneris, ja que aquestos havienestat fent l’amor d’amagat d’en Battis, aquest pronuncia la paraula amor, y un altra vegada es plasma el irracionalisme en l‘ésser humà, doncs en la nostra societat, amar a un monstre és de boigs.

Potser que la bogeria siga un altre tema que Piñol ens vol transmetre, i es que en un lloc tan lluny de l’ humanitat, tan solitari i tan perillós per les criatures marines, la possibilitat de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Pell Freda
  • La Pell Freda
  • la pell freda
  • LA PELL FREDA
  • La pell freda
  • La pell freda
  • Pell freda
  • La Pell Freda

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS