La pintura en Gustav Klimt

Páginas: 6 (1425 palabras) Publicado: 6 de noviembre de 2013
1/ Introducció.

L’any 1897 es creà el grup de la sezession a la Viena finisecular impulsat per el pintor Gustav Klimt. La sezession va ser un grup format per 19 artistes vienesos que pretenien trencar amb l’art de l’academicisme, un art molt conservador que seguia el canon clàssic i incorporava temes mitològics i personatges de la història. La sezession pretenia ser un projecte de renovació irevolució artística ja que aquests artistes arriben en un punt en el que perceben que la pintura en la Viena del moment no té sentit perquè no expressa la realitat vienesa que estan vivint.
A finals del segle XIX la pintura vienesa comença a rebre grans influències de l’orientalisme que es rep com a quelcom exòtic i representa una obertura de ment, aquestes influències exòtiques incorporen temesflorals i es comença a desenvolupar la idea modernista de representar la naturalesa en les obres d’art.
La sezession, que és el modernisme de la Viena de fi de segle, neix en aquest moment d’obertura de ment dels artistes que intenten ampliar els límits de la pintura i com a conseqüència incorporen les arts menors en les seves obres d’art. Aquesta voluntat d’eixamplar els límits de l’art vedonada per el concepte d’art total de Wagner que pretén fusionar i integrar totes les manifestacions artístiques en el Drama musical. Totes les coses que facin aquests artistes per tant estaran cuidades amb gran detall ja que tot s'entendrà com a obra d’art, inclús els detalls més insignificants.
Gustav Klimt, que en un principi havia treballat en l’academicisme, es considera el pare de la sezessioni les seves obres van tenir una gran influència en tots els artistes modernistes vienesos.


2/ Estil pictòric de Klimt

Gustav Klimt com a pare del modernisme vienès va marcar el camí artístic del grup de la sezession i com a conseqüència va inspirar profundament a molts dels seus alumnes com per exemple Oskar Kokoschka.
Les obres de Klimt tenen un estil molt personal, projecta allò quevol mitjançant decoracions presumptuoses carregades d'elements daurats i ornaments de colors intensos i elements florals. Klimt sobrecarrega les seves obres per tal d'expressar el seu desacord amb una societat vienesa que només donava importància a l'aparença i que valorava el luxe per sobre de tot, ell reflexa aquesta hipocresia en les seves pintures.
Aquesta presència de colors vius id'elements daurats està contrastada amb la presència de tons foscos com el negre i l'ocre que simbolitzen el transfons obscur de la societat vienesa.
Els retrats són una part important de l'obra d'aquest artista i normalment per a plasmar els personatges utilitzava figures geomètriques, majoritàriament circumferències i figures triangulars que insinuen ulls que observen l'espectador dels quadre.L'estil de Klimt per tant, trenca totalment amb l'ideal de l'art acadèmic que s'havia fet fins al moment ja que utilitza nous elements com el pa d'or, la plata i metalls, per tant és un artista molt innovador.
Klimt és un pintor de caràcter eclèctic que engloba en les seves obres referencies de l'art de l'antic Egipte i de la Grècia clàssica junt amb l'art medieval i elements de l'escola xinesa ijaponesa. Per últim cal senyalar el camí que va obrir cap a l'expressionisme ja que les seves obres transmeten un enorme valor expressiu a partir dels elements citats anteriorment.
Ilustración 1: Retrat de Adele Bloch-Bauer I (Gustav Klimt)
















3/ Temàtica de l’obra de Klimt

Gustav Klimt tracta una gran diversitat de temes però tots tenen un punt en comú que és laimportància d'aquests en les característiques personals de Klimt i en les seves obsessions, per exemple el cos femení que normalment sempre el representa nu.
Klimt tracta el tema de la dona en gran part de la seva obra, des de una visió molt eròtica del sexe femení però alhora eleva a la dona ja que segons ell es mereix un poder i un paper en la societat, reivindica l'etern femení. En la seva obra...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Gustav Klimt
  • Gustav klimt
  • Gustav Klimt
  • Gustav klimt
  • La anticipacion de gustav klimt
  • Comentario "El Beso" de Gustav Klimt
  • Gustav Klimt y Koloman Moser
  • Semiologia del beso de gustav klimt

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS