La Resiliència

Páginas: 4 (941 palabras) Publicado: 22 de mayo de 2013
La Resiliència




Acció socioeducativa en contextos de vida quotidiana.














1. Fonamentació teòrica de la resiliència.
La resiliència és un concepte nou que sorgeixa partir de la observació de situacions traumàtiques per algunes persones que les superaven i, a més, amb un destacable creixement a nivell personal.
Des de l’àmbit de la psicologia i de la mà dediversos autors, la resiliència s’ha definit com la “capacitat de l’ésser humà per fer front a les adversitats de la vida, superant-les i inclusiu, ser transformats per elles” (Grotberg, 1995) o bé, com“una combinació de factors que permeten a un nen/a, a un ésser humà, afrontar i superar els problemes i les adversitats de la vida, i construir sobre ells” (Suárez Ojeda, 1995).
Segons el nostre parer,aquest nou fenomen és una capacitat de les persones i els col·lectius per abordar dificultats o episodis personals traumàtics, d’una forma adequada a l’edat i les habilitats del subjecte. Tanmateix,val a dir que

2. Descripció i anàlisi de dos casos de resiliència.
Descripció del cas 1: Jofre.
Actualment el senyor Jofre té 54 anys, treballa a La Sopa i esta en tractament de quimioteràpia.En Jofre és el petit de dos germans, ja des del principi va veure que la seva mare no el volia i rep maltractament psicològic per part seva. El seu pare se l’estima més, però no fa rés per canviar lasituació segurament per por al rebuig per part de la mare.
El pare, n’és conscient situació que s’està produint a casa, l’apunta a defensa personal (Taekwondo). El seu germà el maltractapsicològicament, el ridiculitza constantment i el maltracta físicament, el pega.
Per part de la seva tia, que viu al mateix domicili que ells, rep abusos sexuals dels 9 als 12 anys, fins que la seva marel’interna en un col·legi perquè no el vol a casa (ho fa mentre a ella l’operen, com a excusa).
Els avis paterns se l’estimen molt, tenen un restaurant on passa moltes tardes fins que l’internen....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Resiliencia
  • Resiliencia
  • La resiliencia
  • resiliencia
  • Resiliencia
  • Resiliencia
  • La Resiliencia
  • La resiliencia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS