La restauració

Páginas: 4 (943 palabras) Publicado: 26 de febrero de 2015
EXERCICIS DRIVE
DOC15
El text és de font primària, en el manifest de 1898 es vol recuperar una Espanya justa en que l’home defensi la seva pàtria i estigui orgullosa de ella.
El regeneracionismes’aprecia en las frases “hay que elevar la cultura del país convirtiendo a los bachilleres y doctores en Hombres formados para las luchas de la vida” o “hay que purificar nuestra administraciónimponer desde lo más alto a lo más bajo la idees de deber y la responsabilidad [...] y desdtuir el caciquismo”
DOC16
És un a font secundària ja que ens la transmet a través d’un llibre el senyor FrancescCambó. El text tracta sobre el tancament de les caixes al estat Español des de Catalunya que consistia en no pagar impostos.
Els impostos que es van imposar el 1899 va fer enfadar els catalans ja queen el sector agrícola no hi havia representada una gran càrrega. Això va provocar el descontentament en la majoria de població i va fer augmentar el nacionalisme a Catalunya.
DOC19
Canalejas vapresentar un nou impost sobre les rendes urbanes, una llei de reclutament militar i l’aprovació al Congrés dels Diputats del projecte de les mancomunitats i una llei en que es limitava i controlava elnombre de creació de nous ordres religiosos.
DOC20
No es podien crear noves religions i donar-li culte sense el permís del govern, no es donarà l’autorització a aquell ordre religiós que en que 1 terçdels integrants siguin estrangers. Aquesta llei més coneguda com a llei del Candado la va posar en pràctica el president José Canalejas l’any 1910 que va pujar el poder uns mesos abans.
DOC21
Ésun tipus de font directe de l’any 1901. El text vol exaltar als joves perquè cremin esglésies i cases de rics, que formin un exèrcit de proletaris per lluitar per la justícia social i per sobre de totque res els aturi. Aquest tipus de discurs era de tipus extremista on es volia fer veure als joves que el món on vivien no era just i que havien de lluitar perquè ho fos. És un discurs republicà i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • restauració
  • La Restauració
  • restauració
  • La restauració
  • la restauració
  • restauració
  • Restauració
  • La restauració

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS