LA REVOLUCIÓ INDUSTRIAL

Páginas: 8 (1942 palabras) Publicado: 31 de marzo de 2013
TEMA 3: LA REVOLUCIÓ INDUSTRIAL
LA REVOLUCIO DEMOGRAFICA DE LA DARRERIA DEL SEGLE XVIII
- Fins al segle XVIII, la poblacio europea va creixer lentament. Encara que la natalitat era molt alta, la mortalitat tambe ho era, a causa de les malalties infeccioses i de la fam.
- A partir de la segona meitat del segle XVIII , la natalitat es mantigue alta i la mortalitat descendi molt. Es van acabarles epidemies de pesta bubónica que havien afectat a Europa anteriorment i van sorgir les primeres vacunes (pigota)
- Cada vegada hi havien mes persones que demanaven mes productes, aleshores hi hague un augment del consum; es va cer necessari el desenvolupament de la técnica per a generar una oferta masiva de bens.
L’EXPANCIÓ AGRÍCOLA DEL SEGLE XVIII
- Hi va haver una gran demanadad’aliments, aleshores els canvis economics es van iniciar en el sector primari.
- Es van millorar les tecniques agricoles. Es va substituir el guaret per la rotacio continua de conreus, per tal d’evitar l’esgotament de les terres.
- En 1750 es va introduir l’aladre de ferro, i s’abandona el de fusta; es perfecciona el sistema de reg; auqestes millores van permetre ampliar la superficie conreada i introduirnous conreus ( creilla)
- Es va reformar la ramaderia: part de les terres es van dedicar a produir aliments per als animals; d’aquesta manera augmenta el nombre d’animals en el bestiar i es desenvolupá l’estabulació. La carn va deixar de ser un aliment sols per als rics.
- Van canviar les estructures agràries: les revolucions liberals posaren fi a les propietats senyorials i comunals explotadesde forma colectiva, i la terra es va convertir en una propietat privada. Els burgesoso van comensar a comprar-les, amb el fi d’obtindre beneficis.
- Entre 1700 i 1800 la produccio del sector primari es va incrementar considerablement: els agricultors tingueren mes ingresos i pogueren estalviar i formar un capital, alguns invertiren els seus estalvis en negocis (industria o borsa).
- Larevolucio agrícola va introduir noves tecniques i maquines, aleshores va comensar a sobrar ma d’obra al camp.
-Molts camperols emigraren a les ciutats (exode rural), on van treballar a les noves fabriques.
UNA NOVA MENTALITAT
- El liberalisme economic defenia que el motor del creixement economic era la iniciativa privada.
- Les persones havien de ser lliures per a crear la seua propiaempresa(sistema capitalia)
- El sistema capitalista tenia com a objectiu d’aconseguir grans beneficis per a fer millors productes i mes barat, els empresaris havien de introduir innovacions tecnologiques continues.
- Nova forma de pensar i actuar: inverció, innovació, risc empresarial i mes beneficis (virtut personal)
LA INDUSTRALIZACIÓ: LA FABRICA I LA MECANITZACIÓ
-Fins al segle XVIII les manofacturess’elaboraven en xicotets tallers artesans.
-Els artesans feien el treball de forma manual, no usaven maquines i nomes feien servir unes poques ferramentes; no estaven subjectes a un horari fix i elaborava la quantitat de productes que volia.
-A finals del segles XVIII els tallers es van substituir per fabriques, en que els obrers utilitzaven maquines per a treballar que funcionaven amb el vapor (esgenerava cremant carbo mineral).
-En 1769 James Watt va inventar la primera maquina de vapor.
-L’aparicio de les fabriques tingue dues concequencies : les activitats industrials es van concentrar en llocs determinats i es modifica l’organitzacio del treball ( divicio de treball, en el que cada obrer s’especialitza en una única tasca) i tenien un horari fix i hi havia que treballar al ritme queimposava la maquina.
- La divicio de treball augmenta la productivitat, cada obrer era capaç d’elaborar moltes mes peces que un atresa en u mateix periode de temps. Es van abaratir els costos de fabricacio i els preus dels productes van disminuir.
LA GRAN BRETANYA, CENTRE DE LA PRIMERA INDUSTRALITZACIO
-La industralitzacio es va iniciar a la Gran Bretanya a finals del segle XVIII, a causa...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Revolució industrial
  • Revolucio Industrial
  • Revoluci Industrial
  • la revolucio industrial
  • revolucio industrial
  • Revolució Industrial
  • La revolució industrial
  • Revolució industrial

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS