Revolució industrial

Páginas: 3 (566 palabras) Publicado: 13 de diciembre de 2011
La Revolució Industrial

Es produeix un fracas de la revolució industrial, la primera dificultat d¡això es perque l’agricultura es molt endarrerida, provocaba una situacio que feia imposible aquestpas endavant, una altre cause seria la capacitat de demanda, vivien en una etapa d’autosuficiencia. La tercera dificultat era una manca d’inversions industrials, junt amb la cuarta que hi havia unamentalitat feudal/rendista ( que vivia de les rendes) de la gent dels alts carrecs. Això va provocar l’estancament del pais, la cinquena dificultat era una manca d’infraestructures, als paisos elscuals va trionfar la revolucio industrial, aquesta va avançar molt depresa.
LA INDUSTRIA TEXTIL
El primer sector que es posa en marxa es el textil, a Catalunya practicament tota la industria teztil esfa aquí, al litoral o als rius. Encara que mes del 50% dels catalans ocupen el sector primari. La insudtria textil estaba localitzada a prop dels mars o dels rius.
Trobem fabriques a prop del litoralperque el carbo arriba per el mar, i a prop dels rius per la energia hidraulica. Es va solucionar fent colonies factorils , els camperols van treballar a les colonies textils.

LA INDUSTRIASIDERURGICA.

El sector de la siderúrgica estaba concestrada a biscaya la concentració era molt gran , hi havien mines de ferro. Estaba tota casi concentrada al país basc.
Un tercer sector modern delsector primari eren les mines, la explotacio minera tenia una relacio amb el sector secundari, es el tercer sector modern. La localització de les mines eren alla on estaba el mineral, el tercer focus eacomulació de treballadors era Asturias de miners proletariats. La península ibérica es una territori rics en minerals, son zones on molts treballadors del camp deixen a part el camp per anar atreballar a les mines al s.19 i al s.20 hi habien mines molt importants.

LA CLASSE OBRERA

Quina era la situaciaó de la clase obrera, la clase obrera , els camperols eres mayoría, cuan parlem de la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Revolucio Industrial
  • Revoluci Industrial
  • la revolucio industrial
  • revolucio industrial
  • Revolució Industrial
  • La revolució industrial
  • Revolució industrial
  • Revolucio Industrial

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS