La Salut I La Investigaci M Dica Depressi

Páginas: 15 (3745 palabras) Publicado: 2 de junio de 2015


Índex

La salut i la investigació mèdica: ....................................................................Pàg
Descripció .........................................................................................02
Historia .........................................................................................02
Tipus.........................................................................................03
Causes .........................................................................................04
Prevenció .........................................................................................05
Símptomes .........................................................................................06
Tractament i curació.............................................................................07
Distribució a nivell mundial/poblacions ..........................................11
Claus per superar la depressió ......................................................12
Com poden ajudar la família i els amics d’una persona depressiva?......13

Bibliografia ............................................................................................................14La salut i la investigació mèdica
La Depressió
Descripció:
La depressió és un trastorn mental freqüent, que es caracteritza per la presència de tristesa, pèrdua d'interès o plaer, sentiments de culpa o falta d'autoestima, trastorns del son o de la gana, sensació de cansanci i falta de concentració.
La depressió pot arribar a fer-se crònica o recurrent, i dificultar sensiblement l'activitat en eltreball o l'escola i la capacitat per afrontar la vida diària. En la seva forma més greu, pot conduir al suïcidi. Si és lleu, es pot tractar sense necessitat de medicaments, però quan té caràcter moderat o greu es poden necessitar medicaments i psicoteràpia professional.

Història:
Inicialment denominada malenconia o melangia, i freqüentment confosa amb ella, la depressió és un dels trastornspsiquiàtrics més antics dels quals es té constància. La medicina ortodoxa contemporània considera qualsevol trastorn de l'humor que disminueixi el rendiment en el treball o limiti l'activitat vital habitual, independentment que la seva causa sigui o no coneguda, com un trastorn digne d'atenció mèdica i susceptible de ser tractat mitjançant farmacoteràpia o psicoteràpia. Al llarg de la història de lamedicina s'evidencia la seva presència a través dels escrits i de les obres d'art, però també, molt abans del naixement de l'especialitat mèdica de la psiquiatria, és coneguda i catalogada pels principals tractats mèdics de l'antiguitat. L'origen del terme malenconia es troba, de fet, en Hipòcrates, encara que cal esperar fins a l'any 1725 en el qual el britànic Sir Richard Blackmore rebateja elquadre amb el terme actual de depressió. Fins al naixement de la psiquiatria científica, en ple segle XIX, el seu origen i tractaments, com el de la resta dels trastorns mentals, basculen entre la màgia i una teràpia ambientalista de caràcter empíric (dietes, passejos, música...), però amb l'adveniment de la biopsiquiatria i l'enlairament reeixit de la farmacologia passa a convertir-se enuna malaltia més. De fet l'èxit dels moderns antidepressius (especialment la fluoxetina, més coneguda per un dels seus noms comercials: Prozac, i rebatejada com “píndola de la felicitat”) ha reforçat el “mite del fàrmac” de la societat occidental del segle XX.



Tipus:
Hi ha diversos tipus de depressió (les més comunes són la depressió major, la distímia i la depressió bipolar), i totes elles tenen lamateixa causa bioquímica: el descens dels nivells de serotonina un neurotransmissor en el cervell.
Trastorn depressiu major
El trastorn depressiu major està considerat per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) com el trastorn mental més comú. Es calcula que uns 340 milions de persones a tot el món el pateixen, amb especial incidència en les dones. Es manifesta per nombrosos símptomes que afecten...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • salut i salut pública
  • El M Dico
  • higiene i salut esportiva
  • CMC Salut i malatia
  • Jurisprudencia M Dica Y Deontolog A M Dica
  • salut i malaltia
  • Salut i malaltia
  • Treball I Salut. Exercicic

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS