la seleccio artificial i les cel.lules mare

Páginas: 5 (1055 palabras) Publicado: 7 de junio de 2015
LA SELECCIÓ ARTIFICIAL:
el concepte de selecció artificial s'utilitza en el marc d'una tècnica de control i de maneig de la reproducció. Aquesta selecció consisteix en escollir els fenotips dels organismes que es conreen o es crien.
D'aquesta manera, la selecció artificial implica una manipulació de les característiques que s'hereten.
En general la selecció artificial s'orienta a l'obtenciód'exemplars diferenciats per a la reproducció. A partir de les noves generacions, comencen a sorgir exemplars amb les característiques desitjades de manera estable.
És possible desenvolupar la selecció artificial per afavorir la reproducció d'exemplars que comptin amb les característiques desitjades.
La selecció artificial sol ser motiu de debat ja que té implicacions ètiques. L'ésser humà, enutilitzar la ciència per seleccionar fenotips, modifica la selecció natural: és a dir, altera el curs de la naturalesa segons les seves necessitats.
En molts casos, de totes maneres, la selecció artificial és acceptada sense massa qüestionaments ja que es torna una necessitat. L' increment de la població mundial, per exemple, exigeix ​​una producció més gran d'aliments: la selecció natural pot ajudar aque les plantes comestibles creixin més ràpid i amb més capacitat de resistència.
TIPUS DE SELECCIÓ ARTIFICIAL
- SELECCIÓ ARTIFICIAL EN VEGETALS: Al llarg dels mil·lennis, l'ésser humà ha transformat profundament la naturalesa, però sobretot, ha modificat al seu benefici allò que li serveix d'aliment.


SELECCIÓNARTIFICIAL EN ANIMALS Mitjançant aquest tipus de selecció van sorgir totes lesvarietats de gossos modernes, com el xoloscuincle, que estan orientades atareas específiques com la vigilància i la companyia, així com asatisfacer preferències estètiques, per l'expressió facial i la apariencia del pèl, entre altres .

SELECCIÓ ARTIFICIAL EN HUMANS I LES DIFERENTS FILOSOFIES
• Enginyeria genètica humana
• Eugenèsia
• Transhumanisme
-ENGINYERIA GENÈTICA HUMANA L'enginyeria genèticahumana és l'alteració del genotip d'un individu amb el propòsit de triar el fenotip abans de la concepció, o canviant el fenotip ja existent en un nen o un adult
-EUGENÈSIA És una filosofia social que defensa la millora models trets hereditaris humans mitjançant varies formes d'intervenció. Les metes perseguides han variat entre la creació de persones més sanes i intel·ligents, l'estalvi modelsrecursos de la societat i l'alleujament del sofriment humà.
-EL TRANSHUMANISME és tant un concepte filosòfic com un moviment intel·lectual internacional
LA ETICA EN LA SELECCIÓ ARTIFICIAL
Sembla que hem pres la responsabilitat que en el passat li corresponia únicament a la selecció natural. La selecció artificial actual hauria d'estar modulada no únicament pel nostre coneixement científic, sinótambé ser decidida amb base en la ètica i en les conseqüències d'aquestes seleccions.


Les cèl·lules mare:
Les cèl·lules mare són cèl·lules no especialitzades que tenen la sorprenent capacitat de convertir-se en molts tipus de cèl·lules diferents del cos. En servir com una mena de sistema de reparació per al cos, poden dividir-se potencialment sense límit per reposar altres cèl·lules que s'hagindanyat. Quan una cèl·lula mare es divideix, cada cèl·lula nova pot seguir sent una cèl·lula mare o convertir-se en un altre tipus de cèl·lula amb una funció més especialitzada, com una cèl·lula muscular, un glòbul vermell o una cèl·lula cardíaca.
On es poden trobar cèl·lules mare?
Les cèl·lules mare poden trobar-se en molts teixits del cos, com la medul·la òssia, el greix, la sang i altres òrgans comel cor. Es poden trobar cèl·lules mare més immadures en l'embrió, així com en la sang del cordó umbilical d'un nadó acabat de néixer.
Quines malalties poden tractar-se amb cèl·lules mare?
Segons la seva procedència, les cèl·lules mare han estat estudiades com una possible estratègia de tractament per a nombroses malalties com la diabetis, la malaltia de Parkinson, les cremades, la lesió de la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Les cèl.lules mare
  • els elements i la cél.lula
  • La Selecci N Artificial
  • Resumen Mar I Cel
  • Mar i cel
  • Personatges Mar i cel
  • Treball Mar I Cel
  • Personatjes de Mar i Cel

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS