La teoria de la ment

Páginas: 3 (661 palabras) Publicado: 9 de febrero de 2015
La teoria de la ment fa al·lusió a diferents habilitats cognitives, aquestes habilitats es poden classificar en diferents nivells
1. Reconeixement facial de les emocions
L'amigdala té el paper mésimportant en aquest aspecte, sobretot quan ens referim a emocions tant bàsiques com el fàstig i la por.
La funció principal de la amigdala és convertir les representacions perceptuals en cognició iconducta per dotar de valor emocional y social aquests estímuls.
Per exemple, estudis amb humans han demostrat que persones amb l'amigdala lesionada presenten dificultats per renconeixer emocions,especialment l'expressió d'espant. Això demostra com l'amigdala té un paper molt important en el reconeixement i l'identificació de les emocions. No obstant, també hi ha altres estudis que no hanpogut veríficar-ho.
Podem afirmar que estudis s'han trobat que, com a conseqüència d'un dany cerebral de l'amigdala bilateral, es poden presentar dificultats a l'hora de reconeixer expressions facials.2. Comunicacions metaforiques i històries extranyes: ironies, mentides i mentides piadoses.
Happé, va crear unes històries extranyes amb l'objectiu d'evaluar l'habilitat dels nens autistes a l'horad'atribuir les intencions dels demes.
Els exemples d'aquestes històries extranyes són la ironía, la mentida i la mentida piadosa.
En cadascuna d'aquestes històries, el personatge deia algo que noes podia entendre en sentit literal, i d'aquesta manera, es demana al subjecte que escolta la història que expliqui a que es refereix exactament el personatge.
Fiquem un exemple:
Ironía: Un nen estàmirant un grup de nois jugant a la pilota. De sobte, aquest noi s'apropa cap a ells i els hi diu “Puc jugar amb vosaltres?”. Aleshores un dels nois del grup diu “ I tant, quan les granotes tinguincabel!”.
Mentida: Un nen observa com un de la seva classe treu un paquet de xiclets i es menja un. Al cap d'una estona, el nen se li presenta a la taula i li diu “Em pot donar un xiclet siusplau”? I...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • TEORIA DE LA MENTE
  • Teoría De La Mente
  • Teoría de la mente
  • Teoria de la mente
  • teoria de la mente
  • Teoría De La Mente
  • teorias de la mente
  • La teoria de la mente

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS