LA VARICEL LA

Páginas: 4 (861 palabras) Publicado: 26 de julio de 2015
LA VARICEL·LA

1.Introducció:
El virus de la varicel·la zòster és membre de la família Herpesviridae. La seva càpsida té simetria icosapentaèdrica i el seu genoma conté DNA de doble cadena. Conté120.000 parells de bases i codifica unes 75 proteïnes. És un virus amb embolcall lipídic amb espícules de glucoproteïnes. La seva mesura és d’uns 150-200 nm.
L’única espècie que pot patir el virus ésl’espècie humana, ja que aquest herpes no és zoonòtic. El virus es transmet per via aèria o per contacte directe amb pacients que estan en fase prodròmica (apareixen els símptomes generals) o en elsprimers 4 dies d’exantema (erupció cutània que apareix de forma aguda).
El virus de la varicela-zòster (VVZ) ocasiona dues malalties clínicament diferents:
La infecció primària és la varicel·la, unamalaltia molt contagiosa, ubiqua i que ocasiona un exantema vesicular generalitzat.
La varicel·la és freqüent durant la infància, el 90 % dels casos succeeixen en menors de 13 anys i el 10 % en majors de 15anys, però també depèn de l’època de l’any. El seu període d’incubació és d’uns 10-20 dies (unes dues setmanes), però una persona és més contagiosa 48 hores abans de l’exantema i fins a 4-5 dies dela formació de les crostes.
La segona és l’herpes zòster, una malaltia eruptiva localitzada al llarg d’un dermatoma. Aquesta és més freqüent entre adults, ja que és causada per la reactivació del viruslatent.

Tot i que els símptomes clínics de la varicel·la desapareguin, el VVZ romandrà inactiu en el sistema nerviós de les persones infectades (virus latent), en l'àrea del nervi trigemin. En el10-20 per cent dels casos, el VVZ es reactiva en el transcurs de la vida per provocar l’herpes zòster.

2. Objectius:
L’objectiu d’aquest estudi és descriure la situació i tendència temporal de lavaricel·la i l’herpes zòster en la Comunitat de Madrid abans de la introducció de la vacuna a la població en general. Aquest estudi està basat en informes de casos de la SGPN (Sentinel General...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • varicela
  • Varicela
  • Varicela
  • varicela
  • varicela
  • varicela
  • varicela
  • Varicela

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS