LAOCOONT I ELS SEUS FILLS

Páginas: 4 (784 palabras) Publicado: 29 de enero de 2015

LAOCOONT I ELS SEUS FILLS

A) Identificació ( Catalogació de l'obra)
L'obra anomenada Laocoont i els seus fills és un grup escultòric va ser fet per Agesandre, Polidor i Atenodor entre elssegles III i I a.C, el que ara tenim es una còpia Romana. L'escultura representa la mort del sacerdot troià Laocoont i dels seus fills. Les seves dimensions són de 2,42 m de alt. L'ubicació original de lacomposició la van decobrir entre les ruïnes del palau de Neró a Roma l'any 1506 i l'ubicació actual es troba al pati del Musei Vatican, a Roma.

B) Context històric

La mort d'Alejandro elGran al 323 a.C. va suposar la pèrdua de l'unitat d'acció del món grec, van haber guerres entre ells fins ser conquerits per Roma. En aquest moments es produeix una fusió entre la cultura grega i elsgustos orientals. Ara les obres les encarregarán els rics monarques o grans generals, amb un gran afany propagandístic, amb el desiny de mostrar el poder i el seu luxe. Van desapareixen progresivamentels ideals de bellesa, harmonia i equilibri del clasicisme grec. Tot això és clarament apreciable en aquesta obra, així com el desequilibri i el sentit de crisis i decadència que suposa l'Hel-lenismedins de la civilització grega, pròxima a ser dominada por Roma.
Pel que fa a l'estil L'obra pertany a l'Art Grec, més concretament al període hel·lenístic, que es caracteritza per la pèrdua del'equilibri formal i psicològic, així com la atenuació de l'idealisme clàssic i tendència a representar el naturalista i el realisme extrem, encara que aquest resulti desagradable o deficient, es prefereixel lleig a la bellesa formal, triomfa l'anecdòtic, el recarregat, el expressiu; s'arriba a la perfecció en el moviment, amb escorços, composicions en diagonal, desequilibri en els cossos, dramatisme itensió en els rostres. Es perd part de la independència i individualisme dels artistes, al concentrar aquests en tallers o escoles. Pertany a l'Escola de Rodes; aquesta escola, juntament amb la de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • laocoont i els seus fills
  • COMENTARI DEL LAOCOONT I ELS SEUS FILLS
  • laocoont i els seus fills
  • Laocoont I Els Seus Fills
  • Laocoont i els seus fills
  • Laocoont i els seus fills
  • Laoocont i els seus fills
  • Laocont I Els Seus Fills

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS