la vida de gandhi en 10 datos

Páginas: 4 (801 palabras) Publicado: 10 de febrero de 2014
1. Mohandas Karamchand Gandhi va néixer el 2 d'octubre de 1869, en Porbandar , Índia . Va créixer en una llar encapçalat per un funcionari estatal de grau elevat , mentre que la seva mare va seruna religiosa apassionada , que es remuntava a les antigues i sagrades tradicions brahmàniques i hindús ; aquest ambient familiar i ordenat que va dominar a casa , va deixar una empremta indeleble enla seva memòria .

2. La seva educació bàsica la va cursar a la seva pàtria i als 20 anys , el 1889 , va tenir el seu primer contacte amb la cultura occidental , ja que es va traslladar a Londres ,on esperava perfeccionar els seus estudis jurídics .

Després d'una breu temporada , el jove Mahatma tornar a la seva ciutat natal , però, no va romandre aquí durant molt de temps , ja que el 1893va viatjar a Àfrica meridional , on va realitzar l'obra de redempció i d'elevació moral i social de molts milers de indis , que residien en aquest lloc .

3. De 1896 a 1897, Gandhi va realitzardiverses iniciatives humanitàries , com ara instaurar colònies agrícoles i hospitals , i tractar d'eliminar les castes i religions que dividien al seu poble , el que li va valer a tenir enfrontaments ambautoritats governamentals sud-africanes .

Va instaurar un mètode de lluita social , que plantejava mantenir el respecte pels éssers humans i evitar les revoltes armades , i el 1906 , va posar enpràctica l'anomenada " satyagraha " ( obstinació per la veritat ) , que temps després es va conèixer a Occident amb el nom de " resistència passiva " .

4. El 1914 , el jove pacifista de 25 anys vatornar l'Índia , on es va mantenir retirat fins a 1918 , any en què va iniciar el moviment nacionalista , en què va instaurar mètodes de lluita social com la vaga de fam i el rebuig a lluita amb armes -5. El 1920 en la sessió extraordinària del Congrés Nacional Indi a Calcuta i en l'ordinària celebrada poc després a Nagpur , Gandhi va obtenir un gran èxit , ja que es va ratificar la posada...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • datos de la vida de mahatma gandhi
  • Vida de Gandhi
  • Vida de gandhi
  • Ensayo De La Vida De Gandhi
  • vida etica de gandhi
  • DATOS DE LA VIDA
  • datos de la vida
  • 10 datos de la oms

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS