Las alergias

Páginas: 6 (1436 palabras) Publicado: 7 de diciembre de 2013
Les al·lèrgies

1. Què és la al·lèrgia?
La al·lèrgia és una malaltia molt freqüent entre la població de tot el món i és deguda a una hipersensibilitat a alguna substància particular que si s’inhala, es toca o s’ingereix produeix una sèrie de símptomes característics de cada al·lèrgia.
La substància a la que és al·lèrgic la persona en concret s’anomena al·lergogen i els símptomes provocatss’anomenen reaccions al·lèrgiques.
Aquestes reaccions al·lèrgiques són degudes a que quan l’ al·lergogen penetra en l’organisme de la persona al·lèrgica, el sistema immunitari d’aquest respon produït una gran quantitat d’anticossos anomenats lgE.
Les al·lèrgies afecten sobretot al aparell respiratori, al aparell digestiu i a la pell depenent de la al·lèrgia de la que es tracti.2. Presentació d’una persona al·lèrgica
En aquest cas la persona al·lèrgica soc jo mateix, així que se de ben a prop com és una al·lèrgia i com ens afecta. Per començar descriuré els elements als que sóc al·lèrgic:
-Parietària: és bàsicament l’element al que l’hi tinc més al·lèrgia. La parietària és un gènere botànic que conte 105 especies de plantes. Són plantes herbàcies anuals operennes amb una alçada que varia dels 20 als 80 centímetres i que solen créixer en zones habitades, així com esquerdes de murs, parets, roques, etc. També creixen a horts i jardins, per això se la considera una mala herba. La parietària és originària del Mediterrani, per això hi ha moltes persones al·lèrgies a aquesta planta en aquesta zona. És el pol·len que produeix la parietària la causant dela al·lèrgia i aquest pol·len es pot trobar des del març fins al setembre.
La parietària se la distingeix per els seus talls rosats i perquè les seves fulles s’enganxen amb facilitat a la roba. Els símptomes que provoca la al·lèrgia a la parietària solen ser esternuts, irritació nasal, tos, irritació d’ulls i mucositat.
-Gats: és el segon elements al qual l’hi tinc més al·lèrgia. Lesal·lèrgies a un determinat animal són degudes a una intolerància al seu pel i solen produir picors, esternuts, irritació nasal i als ulls i en alguns casos es poden produir manifestacions cutànies.
Aquests són els elements als quals sóc més al·lèrgic però també ho sóc en menor mesura als gossos i a altres animals.
Ser al·lèrgic afecta directament a la nostra vida quotidiana ja que depenent de la al·lèrgiaque tinguem no podrem menjar un determinat aliment o no podrem anar a una casa on hi visqui un cert animal, etc. En el meu cas la meva al·lèrgia em condiciona a intentar no anar a llocs amb una gran quantitat de parietària en els mesos en que pol·linitzat i en el fet de no poder passar gaire estona a cases on hi hagin gats.

3. Símptomes de les al·lèrgies
Els símptomes que provoquen lesal·lèrgia depenen del tipus d’al·lèrgia que tinguem, hi ha 10 grans grups:
Al·lèrgia al pol·len: aquesta al·lèrgia és deguda al pol·len que secreten algunes plantes per reproduir-se. Aquest tipus d’al·lèrgia provoca esternuts, congestió nasal, mucositat, picor i en algunes ocasions picor i irritació als ulls. La pol·linització depèn de les condicions climàtiques. En aquest quadre s’indiquen elspol·lens més freqüents i la seva època de màxima pol·linització a Espanya:
















Al·lèrgia als àcars: també denominada al·lèrgia a la pols. Els àcars són responsables d’un gran nombre d’al·lèrgies respiratòries. Els àcars viuen i es reprodueixen en abundància a las nostres cases, sobretot als coixins i als matalassos. Aquesta al·lèrgia produeix esternuts, picor nasal i tos.Al·lèrgia als animals: El pel dels animals provoquen moltes al·lèrgia. Els animals domèstics que més en produeixen són els gats, seguits pels gossos, cavalls, conills i hàmsters. Aquesta al·lèrgia provoca els clàssics símptomes respiratoris: esternuts, mucositat, picor nasal, etc. A més de picor als ulls i a vegades manifestacions cutànies.

Al·lèrgia als aliments: Gairebé el 15% de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Alergias
  • LAS ALERGIAS
  • alergias
  • Las Alergias
  • alergias
  • alergia
  • La alergia
  • alergias

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS