Laura a la ciutat dels sants

Páginas: 2 (467 palabras) Publicado: 13 de marzo de 2012
Laura a la ciutat del Sants (1931),
de Miquel Llor
La novel·la de Miquel Llor narra la història de la Laura, un noia de Barcelona que coneix en una festa a Tomàs Muntanyola, important propietarirural de Comarquinal. Al cap de tres mesos ja estan casats i instal·lats a la casa pairal dels Muntanyola, on Laura comença a experimentar una forta opressió a causa de l'eterna boira de la zona, i ambédel menyspreu de Teresa, la germana de Tomàs.Laura sembla estar condemnada a viure en un ambient provincià on el temps sembla haver-se parat, fins que coneix Pere Gifreda -un advocat de 27 anys, dequi la seva cunyada Teresa havia estat sempre secretament enamorada- .
Laura és l'esposa insatisfeta d'un pagès ric, inculte i groller, contraposat a un Pere culte, afable, llegit i viatjat, eleganti respectuós. De fet, és ella la que dóna el primer pas i s'ofereix a l'home que li ha despertat el desig:

"I les mans de Laura passen pel rostre d'en Pere, els braços li lliguen el coll. Els d'ellabracen totalment el cos de la dona palpitant, somniat, l'estrenyen amb l'abraçada màxima, se n'apoderen, l'ajeuen".

Quan Teresa descobreix l'afer entre Laura i Pere -adulteri que no arriba aésser consumat, tot i que és apassionadament desitjat per la Laura-, engelosida, esbomba la notícia, que s'escampa com la pólvora per tot Comarquinal. Laura és enviada a descansar a les Aulines. La mortde la seva filla a causa d'una meningitis és la gota que fa vessar el got i que provoca la fugida de la Laura. Quan intenta trobar protecció a casa de l'oncle Libori -un dels que més l'havia criticat-, aquest prova de seduir-la. Llavors, Laura, desesperada i al límit de la seva resistència física i moral, pretén tornar a la casa dels Muntanyola, on no és admesa. Pere intenta acollir-la, però ellaacaba refugiant-se en un pensionat de religioses franceses. Laura ha acabat adonant-se de la veritable naturalesa d'en Pere en el moment en què aquest ha pronunciat la frase

"Ja ho sabia:...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Laura En La Ciutat Dels Sants
  • Laura a la ciutat dels sants
  • Laura a La Ciutat Dels Sants
  • Laura A La Ciutat Dels Sants
  • Laura A La Ciutat Dels Sants
  • Laura A La Ciutat Dels Sants
  • laura a la ciutat dels sants
  • Laura a la ciutat dels sants

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS