Lazarus Catalan

Páginas: 5 (1015 palabras) Publicado: 6 de octubre de 2012
Breu biografia de Moritz Lazarus.

Moritz Lazarus és un psicòleg i filòsof de nacionalitat alemanya i que va néixer el 15 de setembre de 1824 a la ciutat de Filehne, Posin. És molt recordat ja que va ser opositor de l'antisemitisme que hi havia en l'època.

Va estudiar a la universitat de Berlín i l'any 1850 va obtenir un doctorat el que li va permetre realitzar classes a la universitat deBersia i a la universitat que el va formar. Aquest mateix any va contreure nupcias amb Sarah Lebenheim.
El principi fonamental de la seva filosofia era que la veritat no ha de ser buscada en la metafísica, si no en la investigació psicològica de la societat en conjunt.
Va ser crític de la forma comuna de veure la ciència i l'individualisme dels positivistes.
Va escriure moltes obres filosòfiquesles quals van ser molt famoses el que li va donar un lloc destacat en la literatura alemanya i el pensament.
Va tenir una participació molt activa en la vida espiritual i publica dels jueus de Prússia, lluitant insaciablement contra l'antisemitisme.

Va ser honrat als 70 anys d'edat amb el títol “Geheimrath”, el qual era atorgat per l'estat alemany a les persones destacades que contribuïen ambaportacions en diverses matèries.
Així, Moritz Lazarus va contribuir molt a la filosofia d'alemanya, sempre amb la critica al ja establert i lluitant pels seus ideals i defensant els drets dels jueus de l'època.

Filosofia de Lazarus

El principi fonamental de la seva filosofia era que la veritat ha de buscar-se no en abstraccions metafísiques o un a priori, sinó en la investigaciópsicològica, i, a més, que aquesta investigació no pot limitar-se amb èxit a la consciència individual, sinó que es va dedicar principalment a la societat en el seu conjunt. El psicòleg ha d'estudiar la humanitat des de la perspectiva històrica o comparativa, l'anàlisi dels elements que constitueixen l'estructura de la societat, amb els seus costums, les seves convencions i les tendències principals de laseva evolució.

Aquesta Völkerpsychologie (psicologia popular o comparativa) és un dels esdeveniments principals de la teoria herbatiana de la filosofia, sinó que és una protesta no només contra el punt de vista científic anomenat de filòsofs de la naturalesa, sinó també contra l'individualisme.

En suport de la seva teoria que ell va fundar, juntament amb Heymann Steinthal, la Zeitschrift fürVölkerpsychologie und Sprachwissenschaft (1859).
Les seves pròpies contribucions a aquest periòdic eren nombrosos i importants. El seu principal treball va ser Das Leben der Seele (Berlín, 1855-1857;. 3 ª ed, 1883). Altres obres filosòfiques van ser: Ueber donin Ursprung der Sitten (1860 i 1867), Ueber die Geschichte der Ideïn en (1865 i 1872); Zur Lehre von donin Sinnestiiuschungen (1867);Ideale Fragen (1875 i 1885), Erziehung und Geschichte (1881 ); Unser Standpunkt (1881); Ueber die Reize donis spiels (1883).

A part del gran interès de la seva obra filosòfica Lazarus era preeminent entre els Jueus de la dominació semítica trucada a Alemanya. Igual que Heine, Auerbach i Steinthal, es va aixecar superior als ideals més estretes dels jueus alemanys, i ocupa un lloc destacat en laliteratura alemanya i el pensament. Va protestar contra el violent antisemitisme de l'època, i, malgrat el to moderat de les seves publicacions, va atreure sobre si censura incondicional. El va escriure en aquesta connexió un nombre d'articles recollits en 1887 sota el títol Treu und Frei: Vorträge Reden und über Juden und Judenthum. En 1869 i 1871 va ser president dels sínodes jueus primer i segonen Leipzig i Augsburg.


TEORIA DE LA RELAXACIÓ. M.LAZARUS

Moritz Lazarus, va proposar la teoria de relaxació (1883), tractant de rebatre la teoria de Spencer.
Per a Spencer el canvi més important en l'evolució de l'educació era el desig de fer de l'aprenentatge alguna cosa agradable, i no penós.

Això es reflectia en l'interès pels jocs, les cançons infantils, els contes de fades i la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • teoria de lazarus
  • català
  • Catalan
  • Català
  • Lazarus 1
  • Catalán
  • catala
  • Catalan

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS