Leeg Document

Páginas: 2 (332 palabras) Publicado: 2 de octubre de 2012
Leeg document
Als de NMBS zoals gepland wordt omgevormd van een groep met drie entiteiten naar een met twee, dan is dat ten koste van de NMBS-Holding. De baas daarvan, Jannie Haek, is nietrouwig om die transformatie: 'De structuur moet veranderen, dat staat vast. Het enige wat nu telt, is dat we de klant centraal stellen', zo zei hij in Terzake (Canvas).
Haek merkt op dat deHolding, die een soort van overkoepelde functie heeft binnen de NMBS-groep en ook beheerder is van de treinstations, 'goed werk' geleverd heeft. De functie van het bedrijf zal dan ookgeïntegreerd worden in de nieuwe structuur, klinkt het. Maar de Holding op zich zal verdwijnen en zo ook Haeks functie als ceo. 'Dat is normaal, we moeten nu eenmaal af van die drieledige structuur',zegt hij. 
Wat er in de plaats moet komen, kan Haek niet meteen zeggen. Hij zegt wel op te kijken naar Duitsland en Zwitserland, die 'voorbeeldige spoorwegen' hebben. Maar een ding staatvast voor de ontslagnemende baas: 'Het komt er nu op aan om de reiziger centraal te stellen en ervoor te zorgen dat er één entiteit is die alle hefbomen in handen heeft en als enigeaanspreekpunt geldt. Dat er geen structuur meer is waarbij de fout bij een ander gelegd kan worden.'
Een voorkeur voor de tweeledige structuur die minister van Overheidsdiensten Paul Magnette (PS)voorlegt of de enkelvoudige stuctuur die de vakbonden eisen, spreekt Haek niet uit. 'Ik heb nooit een voorstel voor een nieuwe structuur gedaan', klinkt het. Maar dat de bonden staken om huneisen kracht bij te zetten, noemt hij 'een spijtige zaak voor het imago van de NMBS, voor de klant en ook voor de vakbond'.
Wat Haek zelf in de toekomst zal doen, kan hij niet zeggen. Hij wordthier en daar wel genoemd als bijvoorbeeld de nieuwe topman van de energiewaakhond Creg of van de Nationale Loterij, maar Haek benadrukt dat hij zich (nog) nergens kandidaat heeft gesteld. 
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • productos leego
  • enfermedad de Leeg pheters calve
  • documento documento documento
  • Documentos
  • Documento
  • Documento
  • Documentos
  • Documentos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS