Legaliserig Av Droger, Ja Eller Nej

Páginas: 6 (1260 palabras) Publicado: 15 de abril de 2011
Hej, allihopa! Jag heter Veronica. Kul att träffa er personligen! Idag ska jag argumentera om ett ämne som alla känner till på ett eller annat sätt. Och det är ”Legalisering av droger”.
Tycker ni att konsumtionen av droger skulle minska om de vore lagliga? Legalisering av droger skulle öka konsumtionen kraftigt. När lagar inte längre hindrar den nyfikne skulle fresta många människor. En delnarkotikarelaterad brottslighet skulle kanske lösas med legalisering men priset hade varit högt, eftersom dem människorna som inte missbrukar på grund av förbjudning skulle då använda sig av droger när dem blir lagliga.
Det är ofattbart att legalisera droger när man vet att de är skadliga både psykiskt och fysiskt. Missbrukarna förändras snabbt av droger. Det blir en glapp mellan hur du uppfattardig och hur du uppfattas av andra. Dessutom är drogerna inte bara farliga för den som missbrukar, men den påverkar tredje part.
Vi måste sträva efter ett bättre samhälle på det rätta sättet. Det kommer vi inte att nå genom att legalisera narkotika. Droger är skadliga. Droger förändrar din personlighet. Droger är starkt beroende framkallande, osv. Så, nej, tack. Vi vill inte legalisera droger.Detta argument kan motbevisas på flera sätt. De mer liberala menar att, beslutet att ta droger eller inte är en individuell rättighet och att staten inte bör besluta vilka attityder eller beteende som är tillåtna på den individuella nivån, även om det kan vara farligt för de som utövar dem.
Det finns ett annat argument som vissa förbudsmotståndare använder. De säger att användningen inte behöver ökaeftersom, i själva verket, finns droger redan tillgängligt för de som vill använda dem och att det är en själv som får värdera att avstå eller inte. Vidare, hävdar de att det förbudet blir lockande för vissa sektorer, särskilt ungdomar som hittar ett sätt att protestera mot samhället. Så enligt de, om man avslutar förbudet skulle drogerna förlora mycket av sitt intresse.
Ett exempel på enlegaliserad konsumtion har vi med Holland, där försäljning och användning av marijuana tolereras uttryckligen av myndigheterna. Det finns hundratals kaféer där cannabis säljs i alla dess sorter. Detta pågår sedan 25 år tillbaka och statistiken visar att andelen konsumenter inte är högre än andra västerländer. Den extra fördelen i det här fallet är att användare i Nederländerna får en billigare,hälsosammare och bättre kvalitet drog än i andra länder där marijuana är förbjudet. Däremot är konsumtionen av tunga droger lika hög som resten av Europa.
Vissa människor hävdar att legaliserig är det enda sättet att ”vinna” kriget mot narkotika. Jag håller med om att kampen mot narkotika är en börda för skattebetalarna, men konsekvenserna att legalisera droger är allvarliga och skulle bara förvärra ensituation som redan är utom kontroll. Kostnaderna skulle gå åt finansieringen av program som kommer att lanseras för rehabilitering av narkomaner. Och som allt annat skulle drogerna beskattas. Kommer det inte att startas en svart marknad då?
Problemet kommer inte att lösas genom att legaliserar droger. I stället borde man fokusera mer på att utbilda alla barn, ungdomar, även vuxna om farorna ochkonsekvenserna med droger. I skolan, hemma, på jobbet. Det ska inte vara tabu att tala om droger eftersom de finns i vårt samhälle. Vi kan inte ge upp striden mot narkotika.

Så här är talet uppbyggd:

* Inledning (exordium)
Hej, allihopa! Jag heter Veronica. Kul att träffa er personligen! Idag ska jag argumentera om ett ämne som alla känner till på ett eller annat sätt. Och det är”Legalisering av droger”.
Tycker ni att konsumtionen av droger skulle minska om de vore lagliga? Legalisering av droger skulle öka konsumtionen kraftigt. När lagar inte längre hindrar den nyfikne skulle fresta många människor. En del narkotikarelaterad brottslighet skulle kanske lösas med legalisering men priset hade varit högt, eftersom dem människorna som inte missbrukar på grund av...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • nejo
  • Ja ja ja ja
  • JA JA JA JA
  • La felicidad ja ja ja
  • la felicidad ja ja ja ja
  • Ja Ja
  • Ja ja
  • Ja Ja Ja

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS