Les agulletes

Páginas: 2 (319 palabras) Publicado: 31 de enero de 2012
LES AGULLETES

Què són les agulletes?

El nom agulletes és el nom coloquial utilitzat per designar un dolor muscular anomenat dolor muscular d’aparició tardana o dolor muscular postesforçd’aparició tardana. Apareix com un dolor localitzat després d’un període d’exercici ntens. Les agulletes suposen una disminució de la flexibilitat durant un període entre un i cinc dies.

Com apareix elcruiximent muscular?

El cruiximent muscular acostuma a aparéixer després de la pràctica d’un exercici en el que es hi hagi una cntracció muscular excèntrica. Quan més intens és l’exercici realitzat,més dolor proporcionen les agulletes posteriorment. Existeixen diverses teories sobre l’aparició d’aquest cruiximent muscular:

- Microrotures de fibres musculars: el dolor muscular i la inflamacióes produeixen perquè hi ha un nombre de microfibres musculars que es trenquen durant l’exercici.
- Temperatura incrementada localment als músculs: aquesta teoria diu que durant la pràctica d’unmúscul, aquesta zona s’escalfa i en algunes zones es produeixen microlesions.
- Acumulació d’àcid làctic: aquesta teoria sosté que l’àcid làctic resultant de l’activitat metabòlica en lescèl·lules musculars acaba cristalitzant i aquesta és la causa del dolor muscular.
- Espasme muscular: el dolor és provocat per petites descàrregues elèctriques degudes a la fatiga del múscul. Durant unperíode d’activitat intensa les contraccions musculars redueixen el flux sanguini, el que produeix que les cèl·lules i l’estímul sanguini tornin a contraure la fibre muscular i així successivament.Tractament

Hi han diferents tractaments que es podríen classificar en:

- Farmatològics: emplean tractaments de productes antiimflamatoris i s’utilitzen per aliviar el dolor.
-Fisioterapies.
- Dietètiques: fan servir complements nutricionals com isoflavones,
- Oxigenació hiperbànica.

Prevenció

Un dels mètodes més aplicats és el massatge muscular.

Una altre...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS