Les amistats perilloses

Páginas: 4 (798 palabras) Publicado: 28 de septiembre de 2014
“Les liaisons dangereuses”
Chordelos Laclos
 
1.      Podem considerar que és la senyora de Merteuil , que triomfa reeixint en la mort de Valmont ? O és eel vescomte de Valmont fent-li perdre lareputació i morint heroicament en un duel ?
Personalment, crec que no és pas un triomf de Merteuil. Valmont, ho paga amb la seva mort, però pot aconseguir desemmascarar a Merteuil. Amb la mort deValmont, tot queda al descobert (el pla urgit per Merteuil), i això li provocarà la pèrdua de l'honra social en la qual viu.
2.      Quina mena de trofeus i objectius representen les conquestesfemenines de Valmont?
No són trofeus pas físics, si més no carnals i psicològics. El trofeu que vol aconseguir amb Tourvel fa referència a l'amor, ja que ell realment se l'estima, i vol despertar-li aquestsentiment. En canvi a Cecile, és totalment diferent. És un triomf carnal. Purament satisfacció sexual i aprofitament de la jove.
3.      Per quina dona seria capaç en Valmont d’abjurar del seullibertinatge i dels seus costums frívols? Per què? Tot plegat pot ser considerat una paradoxa? Per què?
Personalment, crec que per Tourvel, ja que és la única dona per la qual Valmont sent més que unagran atracció sexual. És la única dona per la qual Valmont aparta el seu menyspreu i la seva frivolitat característica. Ell sent amor. Està realment enamorat de Tourvel i no defallirà fins aconseguirallò proposat.
4.      Per què és Laclos pinta Madame de Merteuil com un personatge maquiavèl·lic , i al mateix temps  li reserva un destí ambigu ?
El seu pla maquinat per ella mateixa, la justificaplenament com a personatge maquiavèl·lic. Persona moguda per ambicions i aparences, Merteuil és presentada com el reflex de la societat d'aquell moment, en que tot es basava en les aparences, isobretot el maquiavelisme amb les coses que movien segons el seu interès.
5.      Madame de Merteuil i Valmont han estat mai aliats ? O són més aviat etern rival , que somien amb destruir l’oponent ,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Perillas
  • Perillas
  • El perill de les xarxes socials.
  • especies en perill dextincio
  • Els Àcids Grassos, Perillosos?
  • Esp Cies En Perill D Extinci
  • Especies en perill
  • Les Amistats De Veritat

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS